Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar-skandalen langt færre fikk med seg: - Jeg er knust

Ba agentbyrå dobbeltsjekke bildene som skulle brukes til å hylle hennes avdøde venninne.

FEIL BILDE: I stedet for et bilde av avdøde Janet Patterson viste Oscar-produsentene et bilde av venninne og kollega Jan Chapman. Foto: Skjermdump / You Tube
FEIL BILDE: I stedet for et bilde av avdøde Janet Patterson viste Oscar-produsentene et bilde av venninne og kollega Jan Chapman. Foto: Skjermdump / You Tube Vis mer

(Dagbladet): Den australske filmprodusenten Jan Chapman sier hun er knust etter at et bilde av henne, ved en feiltagelse, ble brukt til å hylle den avdøde venninnen og kostymedesigneren Janet Patterson, under nattas Oscar-utdeling.

- KNUST: Den australske filmprodusent Jan Chapman er svært skuffet over Oscar-akademiet. Foto: NTB Scanpix
- KNUST: Den australske filmprodusent Jan Chapman er svært skuffet over Oscar-akademiet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hvert år har Oscar-produksjonen en egen programpost hvor de minnes filmbransjeprofiler som har gått bort i løpet av det siste året.

Da skjermkortet med avdøde Janet Patterson dukket opp hadde produsentene tatt i bruk et bilde av Jan Chapman. Begge kvinnene er fra Australia og har jobbet sammen på flere filmprosjekter.

- En stor skjønnhet

I en e-post til Variety kommenterer Chapman hendelsen:

- Jeg ble knust av å se et bilde av meg selv i stedet for min fantastiske venn og kollega Janet Patterson. Jeg oppfordret agentbyrået hennes til å sjekke alle potensielle bilder som kunne bli brukt, og ble fortalt at Oscar-akademiet hadde kontroll på situasjonen. Janet var en stor skjønnhet, og har vært Oscar-nominert fire ganger. Det er veldig skuffende at feilen ikke ble fanget opp. Jeg er i live og er en aktiv produsent, skriver Chapman.

Døde av kreft

Patterson døde av kreft i oktober i fjor, ifølge en nekrolog i The Sydney Morning Herald, og har altså flere ganger opp gjennom åra vært nominert til Oscar i kategorien beste kostymedesign. Nekrologen er forfattet av Jan Chapman.

Oscar-akademiet har ikke kommentert saken.

Årets store Oscar-snakkis er imidlertid en annen utrolig tabbe. Da den gjeve prisen for årets beste film skulle deles ut, hadde Faye Dunaway og Warren Beatty fått feil konvolutt.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Profesjonelt håndtert

Dermed ble gjengen bak storfavoritten «La La Land» annonsert som vinnere, det ble stor forvirring på scenen da det kort tid seinere kom fram at «Moonlight» var den egentlige vinneren av årets beste film.

- Én ting er at teamet bak «La La Land» må stoppe takketalen midtveis og få skuffelsen live på tv. En annen er at teamet bak «Moonlight» må gi en forvirret og mindre takketale etter dem, uttalte Dagbladets filmekspert, Inger Merete Hobbelstad om skandalen.

- Dette er jo det absolutte høydepunktet i ens karriere. Begge filmteamene takket imidlertid hverandre veldig elegant og på en storsinnet måte, og anerkjente hverandre som sterke kolleger, fortsatte hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media