Oscar-statuetter forsvunnet

Problemene for årets Oscar-sermoni ser ikke ut til å gi seg. Først forsvant mange av stemmene til årets utdeling i posten. Nå er 40 Oscar-troféer forsvunnet, trolig stjålet.

En forsendelse med 40 statuetter er etter all sannsynlighet stjålet fra et havnelageret i Los Angeles, melder flere amerikanske aviser i dag. Det er to dager siden statuettene forsvant, og de skulle brukes under årets utdeling.

Tradisjonsrikt

Statuettene er i flere år blitt laget ved en pokalfabrikk i Chicago, og hvert år blir statuettene sendt til Hollywood i god tid før prisutdelingen. Statuettene som nå er forsvunnet sto på en lastebil. De var ikke noen inskripsjoner på dem, slik ordnes etter at vinneren er utropt.

Flere tabber

De bortkomne statuettene er nok en pinlig ripe i lakken for den glamorøse prisutdelingen. For noen uker siden forsvant åtte postsekker med stemmesedler til årets nominerte i de forskjellige kategoriene. Det hele endte med at fristen for å stemme på Oscar-vinnerne ble utsatt to dager til nye stemmesedler ble sendt ut.

Ingen krise

En representant for Academy Awards, som er arrangøren av Oscar-utdelingen, opplyser til bransjebladet Variety at selv om 40 statuetter er borte, så finnes det nok priser til årets utdeling. Den finner sted natt til 27. mars norsk tid.

Academy Awards holder en pressekonferanse senere i dag for å informere om siste utvikling i saken.

FORSVANT I POSTEN: Gullstatuene - i håndholdt format - er ikke dukket opp ikke dukket opp.