ETTERTRAKTET: For sin debutfilm «12 Years a Slave» (bildet) vant Lupita Nyong'o en velfortjent Oscar. Neste stopp for stjerneskuddet kan bli den kvinnelige hovedrollen i «Star Wars - Episode VII»
ETTERTRAKTET: For sin debutfilm «12 Years a Slave» (bildet) vant Lupita Nyong'o en velfortjent Oscar. Neste stopp for stjerneskuddet kan bli den kvinnelige hovedrollen i «Star Wars - Episode VII»Vis mer

Oscar-stjerneskuddet kan få hovedrolle i «Star Wars»

Fra «12 Years a Slave» til en galakse langt borte?

(Filtermagasin.no): Det kan da umulig være plass til alle sammen: Navnene som skal være klare for «Star Wars — Episode VII» dukker opp i fleng.

Det gjør kanskje ikke noe når ett av dem er Lupita Nyong'o.

Hun som kom fra ingetsteds og vant en Oscar for sin første filmrolle, en hjerteskjærende opptreden i «12 Years a Slave».

Ifølge Hollywood Reporter møtte Nyong'o «Star Wars»-regissør J.J. Abrams kort tid før hun plukket opp statuetten sin (og stjal showet) for to uker siden. Det er den kvinnelige hovedrollen det står om.

Spennende navn
Nyong'o er ikke den eneste på blokka til Abrams som kan virke overraskende. Greit nok at Luke, Leia og Han sannsynligvis gjør comeback, men se på dette:

Ryktene sier at «Breaking Bad»-galningen Jesse Plemons er en het kandidat for filmens hovedrolle, og skurken vil ganske sikkert se ut som Adam Driver (han fra «Girls», vel).

Hvis noen noengang så «Eragon» så kan de plassere eks-guttungen Ed Speelers, som i likhet med John Boyega (en annen relativt ukjent brite) også skal være aktuelle.

Jo, og så har Abrams snakket med Gary Oldman - og Zac Efron. Disney som styrer skuta nå, ja.

Levert manus
Utover alt dette vet vi fortsatt ganske lite om filmen.

Vi vet at det finnes et manus, men at det ikke ble til uten trøbbel: Egentlig var Oscar-vinneren Michael Arndt om bord (kjent for «Little Miss Sunshine» og «The Hunger Games: Catching Fire»), men han ble byttet ut med «Star Wars»-veteran Lawrence Kasdan.

Pre-produksjonen skal likevel være godt på vei, og det er vel og bra: «Star Wars — Episode VII» skal være ferdig til å vises på kino 18. desember 2015.