Oscar til død Heath

Familen mottok prisen på vegne av Heaths datter Matilda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Det er Oscar-natt og The Academy of Motion Picture Arts and Sciences er godt i gang med å dele ut filmverdens mest ettertraktede filmer.

Og som ventet fikk avdøde Heath Ledger Oscar for beste mannlige birolle etter innsatsen som The Joker i Christopher Nolans Batman-filmatisering "The Dark Knight".

- Vi hadde pratet om å være her, og nå står vi her og tar imot prisen på vegne av Matilda, sa søsteren Kate Ledger da hun, mora Sally Bell og faren Kim Ledger tok imot prisen i natt.

Det var en fattet familie som gikk opp på scenen. Faren Kim Ledger trakk frem at Heath ville satt pris på nattas Oscar fordi det betydde at han var blitt helt akseptert av kollegaer han respekterte og elsket. Videre nevte familien at de og Heath hadde snakket om denne kvelden, og takket blant annet regissør Christopher Nolan for at han lot Heath få love til å utvikle og utforske rollen som The Joker i "The Dark Knight".

Ledger var akkurat ferdig med filminnspillingen da han døde av en utilsiktet overdose med reseptbelagt medisin i januar i fjor.

Amerikanske filmkritikere mente tidlig at Hollywoodstjernens innsats fortjente en Oscar-statuett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer