Oscarbelønt børsskurk tilbake

Produksjonen av oppfølgeren til «Wall Street» starter til sommeren. Filmen skal omhandle finanskrisa.

GRÅDIG FORBILDE: Michael Douglas' rollefigur i «Wall Street» var ment å være et skrekkeksempel på en råtten børsmegler, men ble heller et forbilde for unge børsvankere. Oppfølgerfilmen skal tematisere finanskrisa. Foto: SCANPIX
GRÅDIG FORBILDE: Michael Douglas' rollefigur i «Wall Street» var ment å være et skrekkeksempel på en råtten børsmegler, men ble heller et forbilde for unge børsvankere. Oppfølgerfilmen skal tematisere finanskrisa. Foto: SCANPIXVis mer

|||Aksjemegleren Gordon Gekko er tilbake. Michael Douglas vant i 1987 Oscar for denne rollen som en sleip børsvanker. Nå er oppfølgeren til «Wall Street» på vei, melder flere utenlandske nettaviser, samt nyhetsbyrået AFP.

Også denne gangen skal Oliver Stone ha regien. Ifølge New York Daily News skal også Shia LaBeouf, stjerna fra «Transformers», spille i filmen.

Finanskrisa i sentrum

Oppfølgeren har vært drøftet lenge. Det er den globale finanskrisen som nå har gitt manusforfatterne rikelig med inspirasjon.

- Vi kan nok ikke avsløre handlingsløpet, men jeg kan si at storyen bokstavelig talt er klippet ut av dagens overskrifter, sier en talsmann for produksjonsselskapet 20th Century Fox til Daily Telegraph.

Gordon Gekko, som innførte uttrykket «lunsj er for pingler» i finansgata Wall Street, endte opp i fengsel for innsidevirksomhet i originalfilmen fra 1987. I oppfølgerfilmen er han tilbake på jobb.

- Gekko er en stor, gammaldags skurk. Jeg tror ikke han vil bli så annerledes i den nye filmen; han har bare hatt mer tid på å finne ut hva han skal finne på, siteres Michael Douglas (64) på i Daily Telegraph.

Ble forbilde for børsvankere

For manusforfatterne har det vært et problem at mentaliteten til Gekko har blitt beundret framfor avskydd av børsvankere i New York.

- Etter så mange møter med Gekko-beundrere eller wannabes, skulle jeg ønske jeg kunne dra tilbake i tida og skrevet om manuset, uttalte Stanley Weiser, manusforfatter av den første filmen, i fjor.

Grådigheten som tas opp i den første filmen er jo anerkjent som en av hovedårsakene til den verdensomfattende finanskrisen. Dermed er det duket for moralsk underholdning også i oppfølgeren.

Innspillinga av filmen vil foregå i New York, London og Dubai, og filmen har premiere i 2010. Charlie Sheen, som var med i den første filmen, har avslått en ny rolle.

SAMMEN IGJEN: Michael Douglas og regissør Oliver Stone. Foto:SCANPIX/AFP
SAMMEN IGJEN: Michael Douglas og regissør Oliver Stone. Foto:SCANPIX/AFP Vis mer