Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscarvinner på lavgir

Russell Crowe er en særdeles dyktig skuespiller. Men det framgår ikke av denne filmen.

Tristesse langs landeveien: Tenderness er en gjennomsnittlig film som byr på et par gode skuespillerprestasjoner. Russell Crowe står ikke for noen av dem.
Tristesse langs landeveien: Tenderness er en gjennomsnittlig film som byr på et par gode skuespillerprestasjoner. Russell Crowe står ikke for noen av dem. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||DVD: Oscar-vinner Russell Crowe står øverst på rollelista og det er han dette dramaet selges på. Men her har han lite å gjøre. Han synes ikke å anstrenge seg nevneverdig for å gi inntrykk av noe annet heller. Men det er strengt tatt ikke hans skyld, rollen som politietterforsker på jakt etter en ung mann med langt framtreden hang til å kverke unge jenter, gir ham ikke mye annet å gjøre enn å se bekymret ut og lire av seg selvfølgeligheter som «Not everybody gets to escape their pain».
Nei vel, nei.  

image: Oscarvinner på lavgir

Tragisk
Det dreier seg om 18 år gamle Eric som kommer ut etter endt dom for å ha drept sine foreldre. Han slipper ut fordi drapene ble begått under påvirkning av store mengder antidepressiva som hans mor hadde puttet i ham. Utenfor venter Lori, en forvirret 15-åring med store problemer. Hun ser på Eric som sin billett ut av uføret. Bokstavelig talt. Det unge paret har problemer som er langt større enn de er i stand til å takle og den tragiske konklusjonen virker uunngåelig.    

Overhengende fare
«Tenderness» er en slik film der det mest spennende allerede har skjedd, tilbakeblikkene er det som skal holde interessen til tilskueren ved like. Det gjør at historien som utspiller seg i nåtid står litt i stampe. Men filmen stiller en del interessante spørsmål som: Er det riktig å stenge inne potensielle drapsmenn, altså å straffe dem før de eventuelt begår forbrytelser? Videre er filmen nydelig fotografert og Jon Foster og Sophie Traub lager ubehagelig troverdige typer av sine roller. Men det er en overhengende fare for å bli sittende igjen litt skuffet og tenke at det er laget veldig mange filmer som likner — og som er bedre. Russell Crowe er i hvert fall ingen grunn til å anskaffe seg denne.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!