Oser APs program av sex?

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel utgir bok om sex i Arbeiderpartiets program 2009-2013.

EROTISK PROGRAM? Det er ikke bare Bibelen som inneholder skjulte mer eller mindre sex-henvisninger. AP har ikke noe eget program for seksualitet, men den som leter, finner. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
EROTISK PROGRAM? Det er ikke bare Bibelen som inneholder skjulte mer eller mindre sex-henvisninger. AP har ikke noe eget program for seksualitet, men den som leter, finner. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

||| - Jeg ser at sogneprest Gelius vekker oppsikt med sin bok om sex i Bibelen. So, what's new?

Kraftlyrikeren Hagbart Smergel er på plass. Han lar seg ikke stanse.

- Selv har jeg alltid holdt meg til Bibelsteder når jeg har hatt med kvinnfolk å gjøre, forklarer han. - For eksempel Salmenes bok: «Du lar kilder velle fram i dalene, og bekker renner mellom fjellene.» Rene Bjørn Eidsvåg. Du har vært der, du også bladfyk, eller hva?

- Kom til saken, er du snill.

- Først og fremst vil jeg informere deg om min nye bok, «Sex i Arbeiderpartiets program 2009-2013».

- Jeg visste ikke at AP drev med slikt?

- Du må tolke kodene. Bare tittelen: «Skape og dele». Enhver over puberteten forstår hva det betyr. «Arbeiderpartiet vil at alle skal med,» står det. «Alle mennesker er enestående.» En klar oppfordring til gruppesex. Partiet går inn for å «øke utbyggingstakten av flerbruksanlegg og ballbinger». Hallo! Kan de ikke si det rett ut?

- Tøv, Smergel.

- De slår også et slag for eldresex. De vil «videreutvikle den kulturelle spaserstokken til også å gjelde friske og opplagte seniorer». Spaserstokk? «Vi trenger krafttak for vei og bane slik at vi kan reise sikkert og effektivt.» Kan de ikke like gjerne dele ut glidemiddel og kondomer?

- Dette sitter langt inne.

- Haha, nå er du med. «Når nedsmeltingen av isen åpner for nye og kortere internasjonale seilingsleder, venter nye utfordringer og muligheter.» Dette har nok kåtingene i programkomiteen humret godt over. De vil ha «landbruk over hele landet...fra jord til bord». Sex i naturen og sex på kjøkkenet. De vil innføre «én nasjonal standard for forhold mellom holdeplass og transportmiddel». Seilingsled, holdeplass, transportmiddel? Alle vet hva det betyr.

Som det står i 2. Mosebok, 10.14: «De åt opp alle plantene på marken og all frukten som var igjen på trærne.» Landbrukspolitikk, for frigjorte mennesker.