Filmanmeldelse: «Eiffel»

Oser av kjærlighet

Byggingen av Eiffeltårnet flettes sømløst sammen med romantikk i dette vakre kostymedramaet.

SE TRAILER: Gustav Eiffel ville bygge et tårn høyere enn det noen mann før har gjort. Dedikert til hans store kjærlighet Adrienne. Formet som en «A». Video: Another World. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Eiffeltårnet er det internasjonale symbolet på kjærlighet. Over 300 millioner mennesker har besøkt tårnet siden det bli innviet i 1889, og flere vil det bli.

Men hvem kjenner egentlig til Gustave Eiffel, mannen som konstruerte det globale ikonet? For tårnet som rager 324 meter over bakken, er designet av en mann med en idé større enn seg selv.

I spillefilmen «Eiffel» møter vi ham i skuespiller Romain Duris' skikkelse. Etter å ha designet metall-konstruksjonen som holder Frihetsgudinnen oppreist, blir ingeniøren Eiffel utfordret til å lage noe banebrytende i forbindelse med Verdensutstillingen i 1889. Aller helst vil han designe Metroen i Paris, men under en middag støter han på den tidligere kjæresten Adrienne (Emma Mackey), og brått blir planene forandret. De har ikke sett hverandre på over tjue år, og selv om hun nå er gift med en av Eiffels politiske støttespillere, er han fortsatt hodestups forelsket i henne.

Ingen landstryker

Gjennom tilbakeblikk blir man vitne til omstendighetene som gjorde at de ble revet fra hverandre. Hun var fra en velstående familie i Bordeaux, og Eiffel en vanlig mann som hadde ansvaret for å bygge en bro over elva i samme by. Eiffel var på ingen måte noen landstryker, men likevel langt fra å være den anerkjente ingeniøren han en dag kom til å bli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer