Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

=Oslo får 500 000 kroner

Oslos fattige får uventet støtte.

(Dagbladet.no): I juni i fjor ga =Oslo - en gateavis for og av hovedstadens fattige - ut sitt første nummer.

Men til tross for mye ros har bladet slitt økonomisk. Nå får de litt mer pusterom, etter at finanskomiteen vedtok en ekstrabevilling på 500 000 kroner under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

- For oss betyr det kjempemye. Vi har slitt med en veldig tynn økonomi, og baserer 90 prosent på frivillighet. Dette betyr at vi kan lønne noen av de frivillige og gjøre produktet bedre, noe som igjen kommer våre selgere til gode, sier Askild Aasarød i =Oslo til Dagbladet.no.

- En ny verdighet

Ekstrabevillingen kom i stand etter forslag fra KrF.

- Bevillingen er todelt - 500 000 kroner til =Oslo og 200 000 til tilsvarende prosjekter i andre byer. Vi mener magasinet er et veldig godt tiltak - det bidrar til å gi mennesker som ellers ville sittet på gaten med en kopp et nytt innhold i livet, og en helt annen verdighet, sier Hans Olav Syversen (KrF) til Dagbladet.no.

Salget av magasinet skjer ved at selgerne kjøper ett eksemplar for 20 kroner, som de igjen kan selge på gata for 40 kroner.

Aasarød i =Oslo mener manglende pengestøtte er årsaken til at de har slitt økonomisk.

VELKOMMENT BIDRAG: Ansvarlig redaktør Vibeke Omberg og de andre i =Oslo får litt mer å rutte med framover. Arkivfoto: OLE C. H. THOMMASSEN
VELKOMMENT BIDRAG: Ansvarlig redaktør Vibeke Omberg og de andre i =Oslo får litt mer å rutte med framover. Arkivfoto: OLE C. H. THOMMASSEN Vis mer

- Nei, vi har ikke fått den støtten vi hadde håpet. Vi er jo faktisk en bedrift, og det koster penger å trykke opp magasinet og å lønne dem som jobber her, sier han.

Nekter å gi seg

=Oslo har et opplag på mellom 40 000 og 50 000, og kommer ut hver sjette uke. To fulltidsansatte, medarbeidere på tiltak, sivilarbeidere og frivillige skribenter har bidratt til å holde hjulene i gang.

- Vi har til tider vært helt utslitte, fordi vi har vært så få. Men vi har aldri seriøst vurdert å gi oss, sier Aasarød.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) gir KrF ros for forslaget.

- Dette er det eneste punktet der Stortinget legger opp til endringer i forhold til regjeringens opplegg. Det er et veldig godt tiltak, som viser at KrF og regjeringspartiene har et felles engasjement for de svakeste, mener Schjøtt-Pedersen.

TOK INITIATIVET:</B> Hans Olav Syversen og Kristelig Folkeparti (KrF).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling