KOMMENTARER

Black box teater

Oslo Frp framstår som en karikatur av seg selv

Et dypt problematisk forslag.

PRINSIPPLØST: Peter N. Myhre har frontet Oslo Frp´s forslag om å kutte all støtte til Black Box Teater.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PRINSIPPLØST: Peter N. Myhre har frontet Oslo Frp´s forslag om å kutte all støtte til Black Box Teater. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

*OBS: Se beklagelse og tilsvar i bunnen av teksten.Fremskrittspartiet vil kutte all økonomisk støtte til Black Box Teater. Forslaget ble selvfølgelig nedstemt i bystyret onsdag kveld. Heldigvis vil ingen andre partier drive politisk sensur av norske teatre.

Forslaget er direkte begrunnet i den omstridte forestillingen «Ways of Seeing». Virkemidlene er blitt heftig debattert den siste tida. Forestillingen omtaler flere navngitte personer og viser filmede innslag av husene til blant andre justisminister Tor Mikkel Wara, Nato-sjef Jens Stoltenberg og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde.

Førstnevntes samboer har i VG beskrevet hvor ubehagelig hun synes det er, og familiens hus og bil har i ettertid blitt utsatt for hærverk og en trussel om eller forsøk på brannstifting. Det er et svært alvorlig anslag mot en norsk politiker og en sak som prioriteres høyt av Politiets sikkerhetstjeneste. Forhåpentligvis blir den skyldige snart tatt. Selvfølgelig skal det ikke få noen konsekvenser for Black Box Teater.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer