Oslo Frp vil stemme nei til å flytte Munch-museet til Bjørvika

Da blir det ikke flertall.

<strong>IKKE TIL BJØRVIKA:</strong> Munch-museet og Skrik er ikke ønsket til Bjørvika, ifølge flertallet i Oslo bystyre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IKKE TIL BJØRVIKA: Munch-museet og Skrik er ikke ønsket til Bjørvika, ifølge flertallet i Oslo bystyre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo Fremskrittsparti har bestemt seg for å stemme nei til å flytte Munch-museet til Bjørvika. Dermed er det ikke lenger flertall i bystyret for museumsbygningen på tolv etasjer.

Beslutningen ble fattet på et ekstraordinært styremøte mandag kveld.

- Der ble det besluttet at partiets representanter i bystyret skal stemme imot enhver videreføring av det såkalte Lambda-prosjektet, sier leder i Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, til TV 2.

Hans korte oppsummering er at prosjektet er for stort, stygt og dyrt.

Vedtaket betyr at det er stor uenighet blant politikerne i hovedstaden om plassering av Munch-museet. Høyre går inn for å flytte museet til Bjørvika, mens Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil bygge nytt museum på Tøyen. Frp mener at Munch kan flytte inn i Nasjonalgalleriets lokaler når dette museet flyttes til Vestbane-tomten.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer