Oslo, Georgia

Paperboys beveger seg fra Oslogryta til sørstatssumpen.

CD: Da Paperboys slapp «No Cure For Life» i 2002, var det som om den norske hiphopscenen var blitt myndig. Skiva fikk terningkast seks i Dagbladet, solgte i bøtter og spann, og demonstrerte at det var fullt mulig å feste seg fram til suksess som engelskspråklig rapper i Norge. På oppfølgeralbumet «The Great Escape» (2003) viste Vinni at han ikke bare kunne håndtere partyrap, men dysterskitten sosialrealisme også.

Spørsmålet som melder seg i forhold til «When worlds collide» blir dermed: hva gjør man etter at man både har festet og grått? Hva gjør man dagen etter blåmandag?

Løsningen til Paperboys er å kaste seg på amerikabåten og ta turen dypt inn i sørstatssumpen. Både beats og nynning på åpningssporet «The Epiphany (Da Vicci Code)» er som nasket rett fra Outkasts «Aquemeni». På marihuanahyllesten «Highly Motivated» kunne Paperboys vært (de litt mindre psykonasale) lillebrødrene til Cee-Lo. Og den countrykitche og Øystein Sunde-samplende «Slow Down» høres nesten ut som en Timbaland-produsert Bubba Sparxxx-låt.

Men selv om sørstatssounden kler Vinnis karakteristiske slepenrap, bidrar den heller ikke med noe nytt. «When worlds collide» er et solid stykke hiphophåndverk, men overrasker dessverre aldri. Selv om den Illeig & LatHans-produserte «If I don_,t Call» kanskje er den nydeligste norske hip hop/R&B-låta noensinne.