Oslo gettoiseres ikke

Groruddalen har ingen områder med omfattende sosial nød, ingen områder politiet ikke våger seg inn i, ei heller er det farlig å gå rundt.

MISFORSTÅTTE GRORUDDALEN: «De bokonsentrerte områdene er langt fra et oppmarsjområde der beboerne gjør seg klar til revolusjon. Den lokale og nasjonale lojaliteten er sterk,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Mette Møller
MISFORSTÅTTE GRORUDDALEN: «De bokonsentrerte områdene er langt fra et oppmarsjområde der beboerne gjør seg klar til revolusjon. Den lokale og nasjonale lojaliteten er sterk,» skriver kronikkforfatteren. Foto: Mette Møller Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

At Oslo har gettoer, er det flere som hevder. Det vil si bydeler bebodd av marginaliserte grupper. Beboerne antas å ha avvikende verdier og truer dermed samfunnsordenen. På Frp's landsmøte i 2011, beskrev Christian Tybring-Gjedde situasjonen i slik: «I Groruddalen blir blonde jenter mobbet og farger håret sitt mørkt, barn blir truet med juling fordi de har salamipølse på brødskivene (…) om kvelder og i helgene stikkes biler i brann og ruter knuses i skolebygninger.» Salami representerer her det som er forbudt for muslimer å spise. Det er altså muslimer som utgjør problemet. I Anders Behring Breiviks manifest, heretter 2083, hevdes det at europeiske muslimer jobber for å gjøre Europa til et islamsk område. En strategi for å oppnå dette er «selvvalgt segregasjon gjennom gettoisering (…) Dette sikrer en minimal «negativ» påvirkning fra de vantro».

I Norge planlegges «jihad» gjennom opprettelsen av «geografiske no-go areas» (2083). Dette er områder der politiet og andre representanter for det offentlige blir fysisk holdt ute. Antall slike soner i Norge blir sagt å være over 30. Videre sies det at den norske framtida er å finne i Frankrike og England. Her har en islamske bydeler hvor politibetjenter med «en viss frekvens» blir drept. I forstedene til Paris tiltar lovløsheten etter som andelen muslimer øker. Urolighetene i franske forsteder i 2005 beviste at «hundrevis av gettoer var under de facto islamsk kontroll». Fra England blir blant annet Bradford trukket fram som en slik sone, der opptøyer stadig inntreffer, og der politiet ikke våger å gå inn. Også enkelte norske politikere vist til nettopp Bradford for å forutsi hva som vil skje i Oslo eller Groruddalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer