Oslo i våre hjerter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER SOMMERSTILLE

i hovedstaden, selv om opprustingen av Karl Johans gate pågår og fundamenteringen av operaen fortsetter, men snart kommer høsten med full satsing på den videre utbyggingen av Oslo. Mange spennende prosjekter skal virkeliggjøres i årene framover, ved sjøsiden og i ulike bydeler, andre er mer tvilsomme og bør diskuteres i all offentlighet. Men har byen et egnet forum for en slik demokratisk debatt? Eller er den såkalte brukermedvirkningen bare et honnørord som politikerne, myndighetene og de involverte faggruppene anvender ved passende anledninger?

Når man vurderer resultatene av tidligere meningsutvekslinger, med stridsemner som Tullinløkka og Vestbanen, eller Skyskraper-Oslo og fjordbyboligene på Tjuvholmen og i Bjørvika, er det slående hvor fort debatten i mediene skrinlegges og erstattes av en tilsynelatende konsensus. Det kan virke som om det ligger en bevisst repressiv hersketeknikk bak. Men sannheten er snarere at byens befolkning ennå ikke har innsett at Oslo trenger en permanent arena for et kontinuerlig ordskifte om byplanlegging og arkitektur, en organisert møte- og utstillingsvirksomhet som retter søkelys mot aktuelle planer og inspirerer til kreativ framlegging av alternative konsepter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer