Oslo Kino blir dansk

Danske Egmont kjøper Oslo kino. En god nyhet for kinopublikummet, mener ekspert.

STØRRE TILBUD: Salget av Oslo Kino vil føre til bedre kino-tilbud i hovedstaden, tror redaktøren av bladet Cinema. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
STØRRE TILBUD: Salget av Oslo Kino vil føre til bedre kino-tilbud i hovedstaden, tror redaktøren av bladet Cinema. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Danske Egmont Nordisk Film kjøper Oslo Kino. Det erfarte Aftenposten tidligere i dag. Salget ble offentliggjort på en pressekonferanse i dag klokken ett.

- Jeg tror Oslo vil bli en enda mer spennende filmby. Samtidig vil midlene fra salget komme godt med når kommunen skal gjøre andre, store investeringer på kulturfeltet, sier byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke (V) i en pressemelding. 

Prislappen på de 15 kinoene skal være rundt 600 millioner kroner. Lang prosess Det var i fjor sommer at byrådet vedtok å selge Oslo Kino til høystbydende. I ettertid har flere fryktet at kinoene skulle bli solgt til en aktør som kun tenker profitt og som legger ned smalere tilbud.

Oslo Ap har vært blant de skarpeste kritikerne til salget, og stemte sammen med SV og Rødt mot forslaget om å selge da saken ble behandlet i bystyret i fjor sommer.

- Dette er en trist dag for Oslos innbyggere, sier Libe Rieber-Mohn i dag.

- Salget åpner for en snevrere kino. Erfaringen fra våre naboland er at salg til private aktører fører til smalere tilbud. For oss er det helt meningsløst å selge noe som går med overskudd og gir et fantastisk tilbud, sier hun.Rieber-Mohn mener likevel at Egmont ikke er den verste eieren Oslo Kino kunne ha fått.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer