KOMMENTARER

Arabisk kvinnekamp i Oslo

Oslo klarte ikke å lage fred i Midt-Østen. Men likestilling kan vi jo

En Oslo-kanal for arabisk kvinnekamp er kanskje ingen dårlig idé.

NETTVERK: Forfatter og professor Afaf Jabiri var en av flere kvinneaktivister som var samlet i Oslo i helgen for å starte et nytt nettverk for kvinnekamp i arabiske land. Foto: Johannes Granseth
NETTVERK: Forfatter og professor Afaf Jabiri var en av flere kvinneaktivister som var samlet i Oslo i helgen for å starte et nytt nettverk for kvinnekamp i arabiske land. Foto: Johannes Granseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Da kvinneaktivister fra blant annet Libya, Jordan, Jemen, Saudi-Arabia og Iran møttes i Oslo i helgen, var det ikke fritt for galgenhumor rundt valg av åsted.

Oslo har en spesiell klang i regionen. Vi fikset ikke fred, men kanskje likestilling?

Arrangørene bak Women’s Rights Initiative har ikke så høye ambisjoner, men det var neppe tilfeldig at det første seminaret var lagt til Nobels fredssenter, sponset av blant annet Fritt Ord og Civita. Hvis det går etter planen, skal denne Oslo-kanalen bli en årlig seanse og skape et større nettverk av kvinnelige aktivister som kan lære av hverandre.

Kvinnesak er selvfølgelig også fredsarbeid i land med ekstreme utfordringer på området. Enkelte av kvinnene som deltok, gjorde det i skjul med fare for å bli nektet utreise om formålet med reisen ble kjent. Andre lever i eksil, mer eller mindre frivillig.

Men blant innlederne var det kjente akademikere og kvinneaktivister som i tiår har arbeidet åpent og utrettelig for å flytte grenser i land hvor kvinners rettigheter er knyttet til politisk makt. Deres metoder er gjenkjennelig fra all kvinnekamp gjennom historien; både grasrotaktivisme og møysommelig lovarbeid, både konfrontasjon og dialog med presteskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer