Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oslo kommune kutter i boktilbud til barn

Kampen står om 250.000 kroner. - Smålig, sier Bjørnar Moxnes.

IRRITERT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Arbeiderpartiet og Høyre er smålige i Oslo byråd. Foto: Torunn Brånå
IRRITERT: Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener Arbeiderpartiet og Høyre er smålige i Oslo byråd. Foto: Torunn Brånå Vis mer

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag sitter finanskomiteen i Oslo bystyre i møte. Der behandles budsjettet for Oslo kommune for 2015.

Litteraturhuset ber i den forbindelse kommunen om 750.000 kroner til å opprettholde et populært boktilbud for Oslos barn, kalt Barnerommet.

Prosjektet gir Oslos barnehagebarn en ukentlig mulighet til å bli med på fortellerstunder med forfattere fra hele verden og fikk 750.000 kroner av Oslo bystyre i fjor.

Men pengene vil ikke Arbeiderpartiet og Høyre gi i år igjen, selv etter at SV, Rødt, Frp og MdG gikk inn for bevilgningen. Ap og Høyre satt grensen ved 500.000 kroner og fikk sammen flertall om det.

Dermed ligger det an til kutt på 33 prosent i Barnerommets budsjetter for 2015.

Bystyrepresentant Bjørnar Moxnes (Rødt) mener det er smålig av Ap og Høyre å ikke gi de siste 250.000 kronene ordningen trenger:

- Det er synd og smålig hvis kommunen nå kutter støtten til Barnerommet. Når vi vet at Oslo kommune slipper å bruke 100 millioner på OL-søknaden neste år siden Høyres stortingsgruppe tok til vettet, framstår dette som en latterlig liten sum, sier Moxnes.

Rødt-lederen ber derfor Arbeiderpartiet tenker seg om to ganger før budsjettet skal vedtas endelig.

- Jeg håper derfor Arbeiderpartiet og byrådspartiene tar til vettet innen endelig vedtak fattes i bystyret 11. desember.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media