«Snøfall»

Oslo Nye Teater rammet av corona

Hele «Snøfall»-produksjonen lammet - to uker før premieren. Nå frykter de avlysninger.

KAN BLI UTSATT: En av de voksne skuespillerne i familieforestilling «Snøfall» på Oslo Nye Teater har testet poitivt på corona, og hele teatertruppen er i karantene. Her ser vi Trond Høvik som Julius. Video: Oslo Nye Teater Vis mer

«Snøfall» er en familieforestilling basert på NRKs kjente førjulsunivers. Dette har også de siste åra vært en populær forestilling på Oslo Nye Teater.

Men nå står årets forestilling i fare, selv om teatret foreløpig holder fast ved premieredatoen fredag 13. november.

Coronasmittet skuespiller

- Vi hadde ordinære prøver så seint som i går, torsdag. Men fra i dag er hele «Snøfall»-produksjonen i karantene. En av skuespillerne testet positivt på Covid-19, sier informasjonssjef Margareta Magnus Myhre til Dagbladet.

Det rammer ikke bare skuespillerne, men også alle i teknisk stab.

«SNØFALL»: Emilie Mordal og Trond Høvik i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
«SNØFALL»: Emilie Mordal og Trond Høvik i «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Alle i produksjonen er nå testet da vi ikke vet opphavet til smitten, og i karantene til man har fått svar på prøven. De som ikke har vært i nærkontakt med den smittede og som tester negativt på prøven, kan gå tilbake til jobb på mandag. Foreløpig har vi bare denne ene smittede, og holder fast ved planen om premiere fredag 13. november, sier Myhre.

50 er rammet

Mange av forestillingene er allerede utsolgt. Det er lagt ut 200 billetter til hver forestilling fram til siste dag, 23. desember. Enkelte dager spilles det to forestillinger.

Foreløpig er 50 skuespillere og i teknisk stab rammet, og er i karantene.

KAN BLI UTSATT: Trond Høvik spiller Julius i førjulsforestillingen «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
KAN BLI UTSATT: Trond Høvik spiller Julius i førjulsforestillingen «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Alle er testet, og foreløpig vet vi at det bare er én smittet. Og det er en av de voksne skuespillerne. Vi er allerede i gang med smittesporing, og alle blir fulgt opp av bedriftshelsetjenesten og bydelsoverlegen, sier Myhre.

Smittesporing

Hun fortellere videre at de nå kartlegger hvordan hele teamet på 50 skuespillere og teknikere har forholdt seg til hverandre. De som ikke har vært nærmere enn to meter til den smittede, og ikke hatt kontakt over 15 minutter, kan slippe tilbake på jobb tidligere.

KAN BLI UTSATT: Petter Vermeli og Trond Høvik i den magiske forestillingen «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater
KAN BLI UTSATT: Petter Vermeli og Trond Høvik i den magiske forestillingen «Snøfall». Foto: Bård Gundersen / Oslo Nye Teater Vis mer

- Hva gjør dere dersom det viser seg at flere er smittet?

- Foreløpig har vi ingen planer om å utsette forestillingen.

- Men vi må selvsagt se hva som skjer når vi får resultatene. Blir flere rammet, får vår beredskapsgruppe ta stilling til det i samråd med bydelsoverlegen og bedriftshelsetjenesten. Det kan jo selvsagt skje, men det er for tidlig å ta stilling til, sier Myhre.

Gode smittevernrutiner

Hun forteller at Oslo Nye Teatret har spilt forestillingen i flere år, og dermed har den under huden - siden mange av skuespillerne har vært gjennom den før. Det er grunnen til at teatret regner med at det skal kunne gjennomføre som planlagt.

De andre forestillingene og prøvene på teatret går som planlagt.

- Vi har gjennomført åtte produksjoner og over 90 forestillinger siden coronaen slo til, og vi har ikke hatt et eneste tilfelle av corona etter at vi begynte å spille igjen. Oslo Nye Teater har veldig gode smittevernrutiner, og ingen av produksjonene krysser hverandre. Derfor påvirker ikke «Snøfall» noen av de andre oppsetningene, sier Myhre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer