OSLO POESIKAMMER PÅ NETT: Landet rundt er diverse norske politikammer og en og annen lensmann (hvis det eksisterer da etter nærpolitireformen) og nå er også Oslo Poesikammer ute på Twitter. Deres funksjon er å skape en tryggere hovedstad for språket, heter det i en pressemelding. Bildet e fra en studietur til Roma Poesikammer nylig. Foto: Tom Stalsberg
OSLO POESIKAMMER PÅ NETT: Landet rundt er diverse norske politikammer og en og annen lensmann (hvis det eksisterer da etter nærpolitireformen) og nå er også Oslo Poesikammer ute på Twitter. Deres funksjon er å skape en tryggere hovedstad for språket, heter det i en pressemelding. Bildet e fra en studietur til Roma Poesikammer nylig. Foto: Tom StalsbergVis mer

Oslo Poesikammer skriver ikke ut bøter til tiggere selv om ord blir fattige

Men stikkhaikukontrollen i Dops gate ble en suksess

Meninger

Politiet over det ganske konservative land har lenge brukt Twitter til å fortelle nasjonens mange lovlydige og diverse forbrytere om promillekontroller, arrestasjoner og slikt. I går ble endelig Oslo Poesikammer opprettet (@OsloPoesikammer).

I følge meget sikre kilder innenfor kammeret – der det ikke finnes én eneste spaner som opererer på kanten av loven med informanter innenfor diverse hysjligaer – vil kammeret informere om metaforiske beslag, stikkhaikukontroller, lyriske pågripelser og forsøkt på misbruk av poesiens vinnende vesen for egen vinning (politikere & tåkefyrster ), modernistiske ran i bakgater og nedlagte salonger, dikteriske tiggere i sommersol og annet som Oslo Poesikammer kanskje vil komme over i løpet av døgnets 25 timer (ja, et poetisk døgn består som kjent av 12 timer solslyng, 12 timer blå natt og en time vardøger).

I går ble to bortkomne metaforer fraktet hjem etter en rutinekontroll i Odins gate, mens en haikukontroll i Dops gate viste at alle 17 mora var i orden. Under en versefotrazzia i Frognerveien, rett etter klokken 23.10, ble to eldre stuntpoeter lagt i jern og deretter fraktet trygt fram til Lorry der de ble sluppet av med beskjed om å drikke forsiktig. En anonym talskvinne ved poesikammeret sier at de ikke befatter seg med limericks ettersom det ligger under Toll og Avskrivingsdirektoratet. Poesikammeret jobber også med å få innført kjærlighetsmaksimalitet som en motvekt til hatkriminalitet. Poesikammeret sender en blålys frostrose til alle som tenker seg om, og gjerne rimer litt, før de ytrer seg som fulle børshaier.

Mens diverse politidistrikt avholder hittegodsauksjoner vil det, etter det vi erfarer, bli avholdt en låneordauksjon sentralt i Oslo, snarlig. Oslo Poesikammers slagord er: Med språket for en hyggeligere hovedstad (for pokker). Poesikammeret måtte i natt rykke ut da linja, «Livet er ikke noe haveselskap, bevares», fra Kurt Narvesens samling «Gjenkomst i mai (Gyldendal 1982) ble funnet sovende under ei bru.

Ellers intet å melde annet enn at undergrunnspoesimiljøet ikke overvåkes, men dyrkes av våre konsnabler.