Oslo S kan ende opp som «hundremeterskogen»

Målet med å bygge høyt må være å skape liv på bunn. Kan vi gjenopplive døde gateløp ved å strekke oss i høyden rundt Oslo S?

HØYEST I KLASSEN: KLP ønsker at deres kontorbygg skal bli 135 meter høyt, fordelt på 36 etasjer, den øverste tilgjengelig for folk flest.
HØYEST I KLASSEN: KLP ønsker at deres kontorbygg skal bli 135 meter høyt, fordelt på 36 etasjer, den øverste tilgjengelig for folk flest. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal bygges høyere og tettere i Oslo, men rundt Oslo S blir det ekstra høyt. Her kan vi få noe i nærheten av et friområde for høye bygg. Mens resten av byens utvalgte knutepunkter har en grense på 42 meter, kan Oslo S ende opp som «hundremeterskogen», i hvert fall hvis vi ser på de nye spirene som har skutt til værs på tegnebrettet de siste årene. Oslo er ikke London eller New York, men et CBD (Central Business District) er i ferd med å vokse fram på begge sider av togsporene – i Bjørvika og på Vaterland/Grønland.

PÅSKETILBUD - BEGRENSET PERIODE

Kjøper du kvartalsabonnement på Dagbladet Pluss, får du Strim gratis i 2 måneder (verdi 898 kr).

Strim samler TV-kanaler, film, serie- og strømmetjenester på ett sted, enklere og rimeligere for deg.

Påsketilbud

kvartal
59 kr/mnd
Inkludert 2 mnd gratis
Totalt 179 kr/3 mnd

GRATIS PRØVEPERIODE GJELDER KUN FOR NYE STRIM-KUNDER.
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer