Oslo-skole forbyr skytespill

Reglene strammes inn på Nordstrand VGS.

Oslo-skole forbyr skytespill
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke fikk elevene ved Nordstrand videregående skole forbud mot å spille voldelige dataspill på skolens bærbare datamaskiner. Elevene tror regelendringen kommer som en følge av skoleskytingen i det sørlige Tyskland, som ble lenket med «Counter-Strike».

- Elevene ble sjokkert over forbudet. Vi reagerte på lærernes uttalelser om at dette var på grunn av massakrene ved skoler i Tyskland og Finland. Ikke på grunn av at man generelt vil stoppe vold på skolen, sier Nordstrand-elev Ole-André Foss til noblad.no.Og han fortsetter:

- Jeg synes spilleforbudet er et dårlig tiltak, og mener skolen heller bør passe på om enkeltelever faller ut av systemet. Man må være oppmerksom på om noen mobbes, har tilgang til våpen og om noen lever seg for godt inn i skytespillene. Da er det fare på ferde. Å kutte ut voldelige pc-spill er ikke veien å gå for å hindre en massakre. Vi elever har forståelse for hva som er lov og ikke lov. Skolen er jo ikke noe "morosted".

Rektor Torunn Thomassen vil ikke være med på at forbudet utelukkende kommer som en følge av den siste tids skoleskytinger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer