Oslo vill vest

Bygdøyungdommen drakk og ruset seg til topps på statistikken. Foreldrene hyret inn Securitasvakter til hjemme alene-festene. Nå ønsker de ungdomshus istedenfor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BYGDØY LIGGER DER bare rundt svingen, like forbi byen. Kyrne beiter, engene er grønne, det lukter rent. Menneskene er pene. Veiene fører til investorene og rederne, til milliontomtene og strandslottene. Det er vakkert. Og så ligger hele Norges fortid her: vikingskipene og museumsskattene. Og om sommeren kommer de i hoper til Paradisbukta og til Panter\'n hvor man kan hoppe i fjorden fra fjellet.

MEN NOE GIKK GALT PÅ BYGDØY. Noen glemte ungdommen. Da Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring presenterte sin siste statistikk over narkotika- og alkoholforbruk blant unge, lå vestkantbydelen Bygdøy-Frogner i Oslo på topp. De fant hasj, de fant ecstasy, de fant amfetamin. Av politiets pågripelser under housefesten Hyperstate, var Bygdøyungdommen overrrepresentert. Det var da Bygdøyfolket begynte å skrike på et ungdomshus.

De står der ved Oslofjorden og skriker ennå. Thomas Ridgren (17) skriker, han også. Selv om han har rast fra seg en del, selv om han nesten har vokst seg stor.

- Vi satt bak muren der borte, inne i hagen. Vi smugrøkte. Smugdrakk. Vi hadde ikke andre steder å sitte. En sommer for to år siden ble vi så motløse at vi gjorde innbrudd i et gammelt hus her nede. Vi innredet, bar inn sofaer, hang opp bilder. Vi forskanset oss. Det var ikke populært. Det endte i politianmeldelser, masse bråk. Huset er revet nå, forresten. Men vi sendte ut et signal. For, herregud. Vi savnet et sted .

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer