Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oslobibliotekene

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

REPRESENTANTER for Bibliotekforeningen gir i sin kronikk 14. mai synspunkter vedrørende byrådets bibliotekmelding som det er nødvendig å kommentere. For 2005 bevilget bystyret 105 millioner kroner til bibliotek i Oslo. Dette er betydelige ressurser som må forvaltes på best mulig måte slik at bibliotekets tjenester når ut til flest mulig innbyggere. Ikke til forkleinelse for produkter ukeblader og rene underholdningsfilmer som forefinnes på en del filialer i dag, men ressursene kan vel med fordel utnyttes bedre på andre felt? Jeg ønsker at boken skal være i sentrum og at barn og unge skal prioriteres. Det er ikke dermed sagt at biblioteket ikke skal satse på andre medier og at ikke andre grupper skal inkluderes. Biblioteket skal være en viktig møteplass for lesing, læring, kreativitet og mangfold.

NÅR JEG SIER at vi ønsker å bruke mindre penger på utenlandske aviser er det et uttrykk for at pengene kan brukes på bedre måter som for eksempel til å styrke bokbudsjettene. De store norske avisene, og lokalaviser fra osloområdet vil fremdeles være tilgjengelige på filialene.

Jeg vet ikke hvordan Bibliotekforeningen kan mene at filialstrukturen blir dårligere. Tre filialer skal oppgraderes til å bli knutepunktsfilialer med et utvidet tjenestetilbud i forhold til i dag. De andre filialene skal opprettholdes som i dag og ikke nedgraderes til utlånsstasjoner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!