Arve Tellefsen

- Oslofolk er sutrete

Hovedstadsfolk er bortskjemte og kravstore. De sutrer og klager på alt, mener den kjente fiolinisten og trønderen.

OSLOBOER: Arve Tellefsen bor på Frogner i Oslo, og er glad i hovedstaden - men synes mange innenfor Ring 3 framstår som misfornøyde, kravstore og sytete. Foto: Anders Grønneberg
OSLOBOER: Arve Tellefsen bor på Frogner i Oslo, og er glad i hovedstaden - men synes mange innenfor Ring 3 framstår som misfornøyde, kravstore og sytete. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 71.88% Første dose: 79.15%

Arve Tellefsen (83) ser lyset i tunnelen. Coronakrisa har ligget som et vått ullteppe over oss i flere måneder, men nå ser vi ut til å vende gradvis tilbake til en mer normal hverdag.

- Jeg har abstinens. Et skikkelig sug. Det klør i fingrene og i hele kroppen etter å spille. Ikke alene for meg selv, men for folk, sier Arve Tellefsen.

Livet vender tilbake

Dagbladet møter superfiolinisten på en fortausrestaurant på Frogner i Oslo, et par kvartaler fra der han bor. Vi hilser med albuene, bestiller brunsj og kaffe, dusjer hendene i sprit og kjenner varmen og livet vende tilbake.

- Det har vært en veldig ekkel tid, sier den joviale trønderen, og fortsetter:

- Da coronaen kom, visste vi så lite, bortsett fra at den kunne være dødelig. Nå vet vi mer. Jeg er i risikogruppa, men har holdt meg frisk. Myndighetene gjorde riktig med å lukke samfunnet.

- Jeg er spillesugen

Mandag 15. juni åpner samfunnet med arrangementer opptil 200 personer. Det blir markert med to konserter i Parkteatret på Grünerløkka, der Tellefsen skal være «snorklipper» og musiker. Det blir to konserter med klassisk musikk, «Klassisk koronade» og «Smittsom samtid» - der han deltar på begge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer