Oslorockere i sitt ess

Oslo Ess sier klar i fra om at rock på norsk ikke er en truet art.

LEVE ROCKEN: Sånn ser det sannsynligvis ut på alle øvingene til Oslo Ess. De spiller nemlig med hjertet utenpå skjorta.
LEVE ROCKEN: Sånn ser det sannsynligvis ut på alle øvingene til Oslo Ess. De spiller nemlig med hjertet utenpå skjorta.Vis mer

ALBUM: Hva får man om du blander Bad Religion og Bruce Springsteen med Jokke og Raga Rockers? Tja, det må vel bli noe i nærheten av Oslo Ess.

Her snakker vi ukomplisert rock med et brus av sommer og frihet i førersetet. Nå er nok ikke Oslo stedet for å cruise rundt med taket nede og la vinden ruske i håret, men det går i alle fall an å lukke øyene og drømme seg til varmere strøk.

Originalitet er ikke et moment Oslo Ess-gutta befatter seg med, men det er heller ikke et vesentlig problem all den tid de skriver überfengende og formålstjenelige låter med høy gitarføring, et hektende driv, pyntet på med rullende orgeltoner.

«Lang Vei til Himmelen» kaster deg rett ut i dansen med sitt breiale gitarriff, før gjengen finner frem munnspillet i «Alt Jeg Trenger» og demonstrerer på utsøkt vis at gjengen har et godt håndlag med melodilinjer som umiddelbart klorer seg fast i hjernebarken.

Og der er lista lagt uten at noen dupper av underveis.

Oslorockere i sitt ess