Oslos beste uteserveringer

Hete tips i brennhet by.

Hovedstaden er kåret til landets heteste by, og julivarmen har for alvor eksplodert. Men med byens brede tilbud av utserveringer er det likevel ingen grunn til å låse seg inne og trekke ned gardinene.

Vi guider deg gjennom ølserverings-jungelen og anbefaler de beste uteserveringene.

Savner du yndlingsstedet ditt på lista? Hvor er de beste uteserveringene i andre byer?

Del tipsene dine i utelivsbloggen vår.

Südøst:

Oslos nyeste tilskudd av utesteder. Dette stedet har alt: Restaurant, uteservering, stor takhøyde, åpent kjøkken, peiser og kjendiser. Ryktene sier at dette er det nye Kunstneres Hus. Verdt et besøk i sommer.

Adresse: Trondheimsveien 5, Grünerløkka.

Stratos:

Et funn av et utested. Hvor ellers kan du ta heisen opp 12 etasjer for å innta utepilsen med panoramautsikt over hele byen? Stratos har åpent hver dag i hele juli, med DJs hver kveld. Ikke glem å få med deg arkitekturen, Stratos er nemlig en gammel funkis-perle. Og alt dette har ligget rett foran nesa di hele tida...

Youngstorget

Café Celcius:

Bak Akershus Festning, nesten midt i en rundkjøring, ligger en hyggelig, gulmalt kafé, rett ved statuen av hansken som peker i retning Celcius, som om den sier \'her skal en hyggelig, gulmalt kafé ligge\'. Dette er en av Oslos fineste uteserveringer, og et perfekt sted for en utepils etter jobb.

Rådhusgata 19

Skaugum:

Nei, vi snakker ikke om huset til Haakon i Asker, men om bakgården til Palace Grill. Her blir det alltid fullt, og det er nok fordi det er av de beste uteserveringene i byen. Skaugum har en litt sydlandsk stemning med de fargede lyspærene som henger på kryss og tvers over bakgården. På torsdager kan du få med deg DJ Goldfingers platekunster.

Solligata 2

Frognerparken Kafé:

En klassiker. Mange av de som sitter og drikker øl der i dag, er vokst opp her på denne kaféen og fikk sitt første rekesmørbrød her. Kafeen har greid det som egenlig burde være umulig: En stor andel av gjestene er innfødte Oslo-folk. Det er imponerende for en uteservering som ligger midt i turistløypa.

Frognerparken.

Hukodden:

Den eneste måten å drikke øl uten å bryte loven på Huk, er faktisk å gå på Hukodden restaurant. Her er utsikten upåklagelig, og du kan velge mellom måker, hvite seil og blå fjord, eller urbane badere i bikini den andre veien.

Bygdøy.

Lille Herbern:

På Lille Herbern er du på landet, på sjøen og i byen samtidig. Maten er god, betjeningen hyggelig og utepilsen svaler. Denne uteserveringen er nok Hukoddens argeste konkurrent når det gjelde beliggenhet og utsikt. Både Hukodden og Lille Herbern drives av folka bak Sult.

Herbernveien 1, Bygdøy.

Spasibar:

Spasibar er ikke som andre barer, den er mye bedre. Hvis du liker litt slitne utesteder med mye sjel, altfor få toaletter, kunstudenter både foran og bak baren og elektronisk musikk/russisk punk/finsk tango i bakgrunnen, ja da er Spasibar stedet for deg. Utserveringen er i bakgården til Statens Kunstakademi.

St. Olavsgate 32, Sentrum

Blå:

En gammel traver. Blå overlever alltid - heldigvis. Med en genial beliggenhet akkurat langt nok unna sentrum til at man unngår at horder av turister inntar yndlingsklubben vår, og samtidig rett ved elva, har Blå en fin og ganske skeiv uteservering. Ta med papir til å legge under bordbeina, og del en utepils her med gode venner før dere går inn og klubber bort sommernatta.

Brenneriveien 9c, Grünerløkka

Asylet:

Et av de få stedene hvor du kan sitte ute helt til 23.30 med utepilsen din. Det skyldes nok den skjermede bakgården, som er en av Oslos eldste. Asylet har eksistert lenge, og har til og med allerede overlevd den aller farligste fasen for et utested: nemlig når det blir trendy. Asylet er ikke spesielt trendy lenger, men med byens fineste ølhage og skeiveste dørstokker vil det nok overleve Grønlands-hypen.

Grønland 28, ved Grønlands Torg.

Gloria Flames:

Nesten nabo til Asylet. Gloria Flames kjører rock\'n\'roll-profil og har en fin terrasse som brukes til uteservering fram til klokka 22. Utsikten er herlig urban, du ser rett inn i bakgården til nabohuset. Avslappet sted med en del barnevogner om dagen.

Grønland 18.

Dattera til Hagen:

Et stykke Grünerløkka på Grønland. Dattera ligger i samme gata som Asylet og Gloria Flames, og har en pen uteservering med stort sett pene mennesker. Dattera er en populær dame, her er det alltid fullt i helgene.

Grønland 10.

Har vi glemt yndlingsstedet ditt? Og hva med de andre byene? Del tipsene dine i utelivsbloggen vår.

LUFTIG: Stratos har en av Oslos beste uteserveringer.
UTEPILS: På hete julidager er det utepilsen som redder oss.
FUNKIS Stratos har ikke bare byens beste utsikt, den er også en arkitektonisk perle.