KOMMENTARER

Signaler: Mono stenger

Oslos klubbmiljø trenger deg nå, Olav Thon

Nå må vi slåss for livescenene våre.

VERDENSSTJERNE PÅ MONO: 24. januar 2012 spilte amerikanske Arlo Guthrie på Café Mono. Snart er det kroken på døra for Oslo-klubben, som har bidratt til at Oslo er Europas kanskje beste og mest spennende by for livemusikk.. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet
VERDENSSTJERNE PÅ MONO: 24. januar 2012 spilte amerikanske Arlo Guthrie på Café Mono. Snart er det kroken på døra for Oslo-klubben, som har bidratt til at Oslo er Europas kanskje beste og mest spennende by for livemusikk.. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Å nei, ikke Mono også! Den ene rockeklubben etter den andre forsvinner fra bybildet. Det er en trist utvikling. Hovedstaden blir fattigere.

For halvannet år siden måtte roots- og bluesklubben Buckleys stenge dørene fordi leiekontrakten ikke ble fornyet av den nye gårdeieren, AXA. Lokalene er fortsatt ledige for utleie. Cruise café er borte, Muddy Waters og Route 66 er historie og Gamla får det ikke helt til. 29. september stengte Garage i Bergen etter 18 år.

Rock- og americanaklubben Café Mono fikk ett år mindre i Pløens gate 4. Her har etablerte artister som Lars Winnerbäck, Seasick Steve, Mary Gauthier og Arlo Guthrie og nykommere som Colter Wall gitt intimkonserter som fortsatt dirrer i veggene, mens uetablerte artister har møtt Oslo-publikummet for første gang. Lørdagsgodt, et gratistilbud gjennom 15 år, ble Spellemann-nominert i fjor.

Årsaken til at Mono må ut er en kombinasjon av manglende innbetalt husleie og at eieren har andre planer for lokalet. Olav Thon Gruppen eier gården. De har vært både romslige og tålmodige, for Mono har ikke betalt husleie på flere måneder. Og - det er ikke kroken på døra før ved nyttår.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer