KOMMENTARER

Oslos største jukeboks er i Rådhuset

Klokkertro på Laura.

BYENS BESTE: Klokkenist Laura Marie Rueslåtten Olseng i Oslo rådhus og forbereder seg på å spille Prince-låta «Purple Rain». Det er stas det som skjer i byens beste jukeboks. Foto: NTB Scanpix
BYENS BESTE: Klokkenist Laura Marie Rueslåtten Olseng i Oslo rådhus og forbereder seg på å spille Prince-låta «Purple Rain». Det er stas det som skjer i byens beste jukeboks. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Et kronometer er et urverk i en klokke som er testet og sertifisert til å møte spesifikke presisjonsstandarder. Vi trekker dette hjem fra gjøkurenes vugge, Sveits - der bare urverk som er sertifisert av Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres kan kalles kronometre - til Oslo rådhus og deres klokkenist Laura Marie Rueslåtten Olseng. Hun og klokkeflokken fortjener en bukett roser, og det får de her ettersom det meste kan sies om Oslo by, men ikke våg å bøll med klokkespillet som pakker denne byen så sjelfullt inn i både tradisjon og modernitet.

Rueslåtten Olseng, sammen med rådhusets forvaltningstjeneste, er dem som har ansvaret for å sette opp spillelistene, og i det siste har det tonet ut komposisjoner som vitner om teft, mot og kvalitet. Motörheads «Electricity» ble satt inn på spillelista i romjula 2015 etter at bandets karismatiske bassist og vokalist, Lemmy, døde. Hvem i all verden skulle trodd det da, men det er bare å applaudere selv om det sikkert er mennesker med vaffeljakker, bøttehatt og seilbåtfjes som mener dette ikke sømmer seg fra byens storstue. Ikke hør på dem, stevn fram, klokkenist Laura Marie Rueslåtten Olseng. Vi har, ja, klokkertro på deg og det dere gir oss borgere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer