<strong>LEVERER:</strong> Byrådet har i løpet av tre år levert saker med over 200 tiltak for å styrke og utvikle Osloskolen, skriver innsenderne. På bildet besøker kronprinsparet og ordfører Marianne Borgen (t.v.) Linderud skole i Oslo i mai i år. Der fikk de se prosjektet «Forskjeller». Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
LEVERER: Byrådet har i løpet av tre år levert saker med over 200 tiltak for å styrke og utvikle Osloskolen, skriver innsenderne. På bildet besøker kronprinsparet og ordfører Marianne Borgen (t.v.) Linderud skole i Oslo i mai i år. Der fikk de se prosjektet «Forskjeller». Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

DEBATT

Debatt: Oslo-skolen

Osloskolen bedre med Arbeiderpartiet

Høyre står for en rigid, firkantet og overstyrt skolepolitikk. Vi styrer byen annerledes og vil ha en tillitsbasert ledelse av byen. Det vil også gi en enda bedre Osloskole!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Høyres Eirik Lae Solberg og Saida Begum fortsetter sine angrep mot Osloskolen når de i Dagbladet 25. oktober skriver at «flaggskipet i norsk skole ser ut til å styres rett på grunn». De skriver videre: «Det er ikke Høyre-skolen som avvikles. Det er Oslo-skolen.» Arbeiderpartiet mener at Osloskolen er en god skole, og skolen har blitt bedre etter at vi tok over styringen i 2015.

Gjennom publikumsundersøkelsen får folkevalgte en tilbakemelding av hva folk i Oslo mener om tilbudet kommunen tilbyr. Undersøkelsen fra 2018 som ble lagt fram forrige uke viser fortsatt en svært høy tilfredshet med barnehage- og skoletilbudet i Oslo. Resultatene i elevundersøkelsen, nasjonale prøver og elevenes standpunkt- og eksamenskarakterer er bare noen eksempler på at Oslo etter tre år med rødgrønt byråd har fått en enda bedre skole.

Byrådet, som fortsatt ledes av Arbeiderpartiet, har i løpet av tre år levert saker med over 200 tiltak for å styrke og utvikle Osloskolen. Studieveien er et eksempel på en sak vi behandler nå, og som handler om hvordan vi kan gjøre elevene forberedt til høyere utdanning. Vi ønsker et tettere samarbeid mellom Osloskolen og forsknings- og høyere utdanningsinstitusjoner, trekke inn høyrere utdanning i undervisningen og gi Osloelevene trening i akademisk skriving.

Innholdet og kvaliteten i Osloskolen utvikles hver eneste dag. På samme måte har vi rustet opp yrkesfagene og resultatene kommer. Flere søker seg til yrkesfag!

Høyres representanter, Lae Solberg og Begum, viser når de skriver om basisfag i sitt innlegg en utdatert og konservativ holdning til hvordan en skole bør bygges. Høyre snakker om grunnleggende ferdigheter kun i basisfag. Arbeiderpartiet snakker om grunnleggende ferdigheter i alle fag.

Vi vektlegger grunnleggende ferdigheter, som handler om å kunne lese, skrive, regne, og mye, mye mer som digitale ferdigheter og evnen til kritisk tenkning. Høyre snakker kun om basisfag og glemmer ferdighetene. Det er en vesentlig forskjell mellom Arbeiderpartiet og Høyre i skolepolitikken.

Høyre kritiserer oss for å ha endret styringsprinsippene for Osloskolen til å omfatte økt tillit og handlingsrom. Hvis det er en ting debattene de siste månedene har vist oss, så er det behovet for større respekt og mer tillit til den kompetansen ansatte som hver dag jobber direkte med elevene, sitter med. Tillit og økt handlingsrom er viktig fordi elvene er forskjellige, og vi kan ikke ha den samme oppskriften for alle.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer