Osloskolen skal måle seg med de beste i Europa

Det er ikke radikalt å skape en skole med muligheter for alle. Det er fornuftig.

Enig om grepene: Det er flott at vi fremover kan være enig om at de grepene Oslo Høyre har innført for å forbedre skolen har vært riktige, skriver Nikolai Astrup. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Enig om grepene: Det er flott at vi fremover kan være enig om at de grepene Oslo Høyre har innført for å forbedre skolen har vært riktige, skriver Nikolai Astrup. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Dagbladet torsdag 03.09 kom Pål Anders Langerød med en påstand om at Høyres skolepolitikk er radikal. Men det er ikke radikalt å skape en skole som gir muligheter for alle. Det er fornuftig. Det som er radikalt er å reversere mange av de tiltakene som har gjort Osloskolen bedre de siste årene.

Langerød kommer med påstander som trenger korrigering: For det første inngår ikke permanent nivådeling av elever i Oslo Høyres politikk. Senest denne uken ble dette skriftlig bemerket av Høyres medlemmer i kultur- og utdanningskomiteens møte. For det andre er påstanden om at lærere slutter innen fem år ikke riktig. Av det totale undervisningspersonalet i Osloskolen sluttet 4 prosent i løpet av 2011, 12 prosent i løpet av 2012, 12 prosent i 2013 og ca. 10 prosent i løpet av 2014. Noen av disse sluttet fordi de gikk av med pensjon, og medarbeiderundersøkelsene viser at lærere trives godt i Osloskolen.

Arbeiderpartiets representant har derimot rett i at flere skoleforskere understreker at trygge elever med gode lærere og en systematisk oppfølging av den enkelte elev med klare mål for læring, er hovedpunkter i forbedringen av skolen. Det er derfor Oslo Høyre vil innføre obligatorisk etterutdanning for skoleledere og pedagogisk personale. Det er derfor Oslo Høyre mener det er avgjørende at elever som ikke oppnår målsatte ferdigheter, alltid gis ekstra undervisning slik at de kan mestre neste nivå. Det er også derfor Oslo Høyre allerede i 1994 fremmet forslag om et mer helhetlig vurderingssystem i Osloskolen, noe vi innførte da Arbeiderpartiet forsvant ut av byrådskontorene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.