Osmundsen-saken: Nytt styremøte?

- Vi vurderer å innkalle til ekstraordinært styremøte i Universitetsforlaget, opplyser styreformann Per Ivar Maudal, etter at adm.dir. Terje Osmundsen plutselig fikk sparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Onsdag avgjør vi om det er behov for et ekstraordinært styremøte for å oppsummere. Jeg er ikke stolt av hvordan offentligheten ser ut til å ha oppfattet denne saken. Vi har ikke kommet særlig godt ut av dette, sier Per Ivar Maudal. Han er formann i det styret som sist uke plutselig sendte adm.dir. Terje Osmundsen på dør og kastet en fallskjerm etter ham.

- Kanskje det hadde vært lettere om dere fortalte hva slags «strategiske valg» som gjorde det nødvendig å fjerne Osmundsen?

- Vi kan ikke gå inn på enkeltheter om dette fordi vi har en forståelse med Osmundsen. Dette har vi fulgt til punkt og prikke, forteller Maudal.

Heller ikke Gyldendals styremedlem, Geir Mork, er særlig mer meddelsom på mobiltelefon fra Sveits:

- Jeg kommer ikke til å kommentere noe, men henviser til styreformannen. Styret må diskutere dette på neste styremøte. Dere får vente og se hva som skjer. Jeg minner om at det var et helt enstemmig styre som sto bak avgjørelsen, sier Mork.

- Når er neste ordinære styremøte?

- Over sommeren.

For stor makt?

Etter at Osmundsen fikk sparken, sa også ass. forlagssjef Marit Landsem Berntsen opp sin stilling. Ved siden av at Universitetsforlaget har et lederproblem, er det også andre prinsipielle spørsmål som melder seg. Studentsamskipnaden i Trondheim gjorde i januar 1997 et styrevedtak på at de skal selge ned fra 33 prosent til omtrent 4- 5 prosents eierandel i Universitetsforlaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer