Oss hjerteknusere imellom

BERGEN (Dagbladet): Blant 50-årsjubilanten Rune Larsens gjester befant to småbarnsmødre seg. Kveldens yngste gjest: Carolas vesle sønn Amadeus på seks måneder.

Med barnevogna på slep var Carola en av de siste som ankom festlokalet Badstuen i Fjellsiden, der godt og vel 90 gjester hadde samlet seg ved 19.00-tida i går. Trond Myhre, kjent fra Rorbu-programmene på NRK og «Stjerner i sikte» på TV2, så etter hvert ut til å få tildelt rollen som «barnepikeavløser» for Carola. Han utelukket ikke at han fikk i oppgave å trille den lille i søvn utendørs i løpet av festkvelden.

- Han är jättesnäll, bedyret Carola og så beundrende på sin vel seks måneder gamle sønn med det velklingende navnet Amadeus. Pappa Runar Søgaard jobbet i helga, og den lille tøffingen med solbriller ble - sammen med Rune Larsen - midtpunktet i det store 50-årskalaset i Bergen i går. Sjelden har vel kjendisfaktoren vært så høy i vestlandsbyen som i går. Og det sjøl om Elisabeth Andreassen og ektemannen Tor sto fast på Fornebu, og Tor Endresen var opptatt med spillejobb annetsteds.

Svensk krystall

Carola og Amadeus hadde en svensk krystallvase på lur til den solbrune og - som vanlig - sprudlende Lollipop-generalen.

- Rune er en svært sjenerøs person, og jeg er her først og fremst som en venn av ham, sa Carola, som har kjent jubilanten siden 1983. Den svenske sangartisten gjorde seg sist bemerket ved å danke ut norske artistkolleger i kampen om å få synge hovedtemaet til musikalen «Sophie's World». 23. august kommer hun til Momarkedet, og da blir det urpremiere på Sophie-balladen for fjernsynsseerne.

- Det å bli mor var mye mer fantastisk enn jeg hadde drømt om, og det betyr nok også at jeg tar det litt roligere med artistkarrieren framover, sa Carola, som tok seg tid til en lengre jenteprat med Sissel Kyrkjebø før gjestene ble jaget innendørs til Havets festbord og variert musikalsk underholdning.

Eddie barnevakt

Sissel Kyrkjebø stilte velopplagt i svart, elegant antrekk. Ingen kunne se at hun kom rett fra bryllupsfeiring i Oslo lørdag. Hun kom uten mann og barn - Eddie var hjemme i København og passet den to år gamle datteren Ingrid.

- Klart jeg savner familien. Det har blitt mye pending mellom København og New York den siste tida, fortalte Sissel, som om kort tid drar tilbake til New York og plateprosjekt.

- Men jeg har det kjempegøy i studio, la hun til. Snart er hun klar for Titanic-konserter i Los Angeles og New York. Besøket i hjembyen blir lynkort, og allerede i kveld setter Sissel seg på flyet til København. Og hva Sissel synes om jubilanten:

- Dette er nesten som Runes 40-årsdag i reprise - jeg kan overhodet ikke se at han er blitt noe eldre. Han holder seg veldig godt, og det gjør kona også.

Karoline med treboa

Sissel legger ikke skjul på at det var Rune som sørget for å få artistkarrieren hennes i gang, og hun er takknemlig for at han ga henne en fornuftig start.

- Hva har du kjøpt til jubilanten?
- Vi er flere som har gått sammen, og det eneste jeg vet er at det dreier seg om diverse reiseeffekter.

Like elegant i svart som Sissel var Karoline Krüger, som kom sammen med ektemannen Sigvart Dagsland. Hun bar festens mest oppsiktsvekkende tilbehør rundt halsen.

- Det er en treboa. Innkjøpt i Kristiansand, fortalte en smilende Karoline.

Dagbladet konstaterer at jubilanten sjøl må få ned turtallet i tida framover dersom han skal få lest alle bøkene gjestene kom med. Sønnen Kim og svigerdatter Elisabeth hadde med bok om Nidarosdomen. Døtrene Line og Tonje og kona Edle var festarrangører, og inne i idrettslagets Vareggs selskapslokaler pryder bilder av Runes tre onkler veggene. De var alle NM-vinnere i boksing. Slå den, Rune!

JENTEPRAT: Sissel og Carola fant tonen, og tok seg tid til en lengre prat. - Å bli mor er fantastisk, sa Carola.