Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Oss mot dem

I Storhaugs verden består «oss» av tilhengere av demokrati og kvinnerettigheter, mens andre er «muslimske innvandrere» som automatisk ikke støtter kvinnerettigheter og demokratiske verdier.

Kjetil Rolness mener at Hege Storhauger fan av Hadja Tajik og vil ha henne som statsminister, men det ville hun aldri ha skrevet på HRS for da vil hennes fanskare forsvunnet, mener MinaBai. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
Kjetil Rolness mener at Hege Storhauger fan av Hadja Tajik og vil ha henne som statsminister, men det ville hun aldri ha skrevet på HRS for da vil hennes fanskare forsvunnet, mener MinaBai. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjetil Rolness forsvarer Hege Storhaug og HRS (Human Rights Service) i sin kronikk den tredje oktober. Men han bommer fælt på et grunnleggende poeng. Retorikken til Hege Storhaug og HRS er «oss mot dem», der «oss» ofte forstås som etnisk norsk, og «dem» ofte er muslimske innvandrere. I hennes verden består «oss» av tilhengere av demokrati og kvinnerettigheter, mens andre er «muslimske innvandrere» som automatisk ikke støtter kvinnerettigheter og demokratiske verdier. Individet og nyansene er helt borte i HRS sine analyser, innvandrere er fiender og utgiftsposter. Basta! Jeg har selv vært venn med Storhaug på Facebook og har skrevet en artikkel om trangen til konspirasjonsteorier hos en del muslimer fra Midtøsten. Nettopp fordi jeg ville bidra til mer likestilling, mer integrering i samfunnet.

Men jeg er ikke venn med Storhaug og hennes tilhengere lenger, HRS sin fanskare skremmer meg. Problemet er ikke at HRS kritiserer islam eller innvandring, problemet er at det er kun det de gjør. HRS sin fanskare sitter foran skjermen hver dag bare i den hensikt å lese negative ting om innvandrere. De fleste av dem later til å bo langt unna en eneste innvandrer. Dersom Hege skal skrive noe positivt om innvandrere eller rette blikket mot noe annet som er kritikkverdig i det norske samfunnet som ikke har med innvandrere å gjøre, blir halve fanskaren borte. Rolness skriver at Storhaug er en stor forkjemper av kvinnerettigheter. Jeg applauderer dette, og setter pris på hennes engasjement, men ikke når hun mener at bare innvandrere og barn av innvandrere har kvinnefiendtlige tendenser. Hva slags kvinnerettighets-engasjement er dette?

Rolness nevner i sin kommentar at Storhaug har unnskyldt seg angående påstanden om at 8000 syriske flyktninger var IS-sympatisører. Ja, det har hun gjort i et intervju i en avis etter at saken ble kjent og mange hadde reagert, undertegnede inkludert. Har hun skrevet en artikkel i HRS og oppklart dette for sine fans? Nei! Rolness mener at Storhaug er fan av Hadia Tajik og vil ha henne som statsminister, men har hun skrevet en artikkel og sagt nettopp dette i en av hennes famøse HRS kronikker? Nei!

Det har hun aldri gjort og det vil hun aldri gjøre, fordi fanskaren da vil forsvinne, og da blir HRS som enhver avis og tenketank i Norge. En tenketank som skriver både for og mot innvandrere. Men det vil hun ikke fordi hennes fanskare vil bli forbannet og de vil forsvinne til en mer innvandrerkritisk tenketank. Det er derfor de er der, og det er derfor HRS sin skrivemåte er så kritikkverdig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!