Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Øst-pop fra Kula

Kula Shaker slipper snart oppfølgeren til suksessalbumet «K». Gutta er tilsynelatende født 30 år for seint, men det gir dem et godt utgangspunkt for å skape sin egen musikalske miks.

«Peasants, Pigs and Astronauts» kommer i mars, men singelen «Mystical Machine Gun» er rett rundt hjørnet.

En eksklusiv forsamling fikk høre dem på John Dee i går kveld, og i mai er de tilbake i Oslo med fullt show.
Det neste halvannet året vil gruppa bruke på å promotere plata og spille sin blanding av rock'n'roll, psykedelia-pop og indisk mystikk.

Og på å fortelle verden at Bob Ezrin er Gud.
Ezrin har tidligere produsert Alice Cooper, Pink Floyds «The Wall» og Kiss'«Destroyer», men det er mange år siden.

- Vi dro ham ut av pensjonisttilværelsen, sier frontfigur Crispian Mills (26).

Sammen med Jay Darlington (30), Alonza Bevan (28) og Paul Winterhart (27) utgjør han London-baserte Kula Shaker, som er kraftig spillesugne.

Ikke brit-pop

Den nye plata viderefører uttrykket gruppa etablerte med «K», som er solgt i over fem millioner eksemplarer på verdensbasis og 14000 i Norge. Gutta er mer fornøyd nå.

- Vi fikk ikke jobbet nok med debutalbumet og lot oss styre for mye av plateselskapet. Oppfølgeren er mer gjennomarbeidet, sier Crispian.

Gruppa distanserer seg fra brit-pop'en, selv om mange har prøvd å feste merkelappen på dem.
Det som særlig skiller dem fra band som Oasis, Blur og Pulp er innslaget av Østens mystikk. Bandet benytter indiske instrumenter som shenai og sarungi.

- Interessen for Østen har utviklet seg gjennom ti år, både gjennom reiser til India og gjennom musikk, mote, kultur og ideer.

Utopia

Kula Shaker henter også mer inspirasjon fra 60-tallet enn fra dagens døgnflue-pop, uten at de ønsker å framstå som et hippieband.

- Men tekstene handler om peace & love. Er det ditt utopia du skriver om?

Crispian svarer:

- Det også, men mest handler det om at vi som er unge har et ansvar for å fremme visse idealer før det er for seint. Men det er også mye humor i tekstene.

- Synes dere ungdommen gir for mye f...?

- De sløves ned av dataspill og tv istedenfor å bruke tid på å tenke. Til og med dagens dop trekker folk ned og inn i seg selv, mens det før ble brukt for å utvide horisonten, mener Crispian.

<B>BRITISK PSYKEDELIA:</B> Kula Shaker, som har eksistert i seks år, var i går innom Oslo for å spille og snakke om sin andre CD.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling