Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

OSTEPOP fra Bare Egil

Glem «Offshore» og familiesagaen «De syv søstre». På fredag kan du stifte bekjentskap med en såpe så glatt at selv «Mot i brøstet»-gjengen vil ha problemer med å bli stående på beina. Da er det klart for familien Ost.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hvert fall på CD. Første episode av rockesåpeoperaen foreligger nemlig som hørespill, og blir utgitt på singel av gruppa LYD med brask og behørig bram på rockeklubben Mars i Oslo fredag.

Ikke bare, bare

Egil Hegerberg, bedre kjent som Bare Egil, er i altså gang med nye spillopper. Denne gangen i den høyintellektuelle trioen LYD, som har bakgrunn fra band som Hurra Torpedo og Gartnerlosjen. De har også musikalske forgreininger i den nynorske pønk-gerilja-gruppa Aasen og Reidar Roses Orkester. Og med denne brokete bakgrunnen kan norske dramatikere med gru se faget forvitre i tida framover.

- Rockesåpeoperaen er bygd rundt kjernefamilien Ost, med et stort persongalleri og en uendelighet av intriger, forklarer en ivrig Egil Hegerberg.
Selv spiller han rollen som den overbeskyttende moren Gauda som har et svare strev med å forsvare sønnen (Smøre Ost) mot farer som smelting, riving og ikke minst høvling.

I ost og vest

Albumet «Absolutt ikke Bare Egil Band» solgte nærmere 27 000 eksemplarer før Egil la inn årene.
- Bare Egil Band ble rett og slett for vanskelig å turnere med, forklarer mannen som gjorde 40 spillejobber alene. Deretter forsøkte han å presse arrangørene til å øke honoraret i forbindelse med en gjenforeningsturné.

- Men det gikk ikke. Nå er LYD mitt største satsingsområde, sier han.

Og dersom Egil Hegerberg får det som han vil, kan det spøke for både «Offshore» og andre familiesagaer.

- TV2 har tilbudt et tresifret beløp for serien, hevder en optimistisk forfatter.

- Det dreier seg altså om flere hundre kroner?

- Jepp! Og det er bare i ventelønn!

NYE FUNN: Bare Egil er ikke lenger bare Egil. Sammen med gruppa LYD har han laget en rockesåpeopera om familien Ost.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!