Østerdalsjul med country- og Hawaii-vri

De nye julesangene danker ut klassikerne på Guren Hagens «Julekveld med oss».

FØRSTE JULEALBUM: Guren Hagen gir ut sitt første julealbum, etter åtte studioalbum siden 1996. Foto: Morten Gjerde
FØRSTE JULEALBUM: Guren Hagen gir ut sitt første julealbum, etter åtte studioalbum siden 1996. Foto: Morten Gjerde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

JULEALBUM: Juleplatetilbudet kan stort sett deles opp i tre: De med kjente julesanger vi er glade i, de med nyskrevne julesanger og de med begge deler.

Guren Hagen har lagt seg på den siste varianten, hans «Julekveld hos oss» har sju nye og fem kjente og kjære.

Hawaii-jul Av disse kan «Himmel på jord» og særlig en kul, Hawaii-inspirert «Julekveldsvisa» framheves - sistnevnte i den fineste versjonen jeg kan huske å ha hørt siden Prøysens originalversjon, toppet med Freddy Holms lap steel.

Det gjør heller ikke noe at Guren Hagen, med sin brede østerdalsdialekt, har stor troverdighet som formidler. Her er det ingen som «later som».

Tommelen opp Vi trenger vel strengt tatt ikke enda flere versjoner av våre mest kjente julesanger. Derfor er det både hyggelig og interessant at det er Hagens egne, nye låter som er styrken ved denne juleplata - med en ekstra tommel opp for tittelsporet, «Adventsbønn» og «Visa om å gi».

Ole Edvard Antonsens trompet er brukt som velplassert krydder på fem av sangene, litt annerledes og friskere enn vi er vant til å høre ham, og Sølvguttene fyller fint inn på fire.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.