Østerrikere blir ikke støtt av Bruno

- Den østerrikske drømmen er å ha en jobb, finne en kjeller og oppdra en familie der, sier hovepersonen selv.

POPULÆR: Østerrikere har sansen for Bruno og blir ikke støtt av Sasha Baron Cohens påfunn som en østerriksk motereporter. Foto: Stella Pictures
POPULÆR: Østerrikere har sansen for Bruno og blir ikke støtt av Sasha Baron Cohens påfunn som en østerriksk motereporter. Foto: Stella PicturesVis mer

(Dagbladet.no): Sasha Baron Cohen er nok en gang i søkelyset med en rollekarakter. Da «Borat» gjorde stor suksess på lerretet var det en del kasakhstanere som reagerte sterkt på at det ble spilt på fordommer mot deres folk, men østerrikerne reagerer ikke like kraftig.

«Bruno» er Sasha Baron Cohens nyeste film, og den motegale homofile reporteren fra Østerrike drømmer om å bli den største landsmannen siden Hitler. Det morer folk flest i Østerrike.

Bruno hadde premiere på kinoer i Østerrike på fredag og selv om noen kanskje reagerte på spøken om at den østerrikske drømmen er «å ha en jobb, finne en kjeller og oppdra en familie der». Fritzl-saken er nok litt for friskt i minne, men østerrikerne tar det hele med knusende ro skriver Reuters.

BRUNO: Sasha Baron Cohen som Bruno under premieren i Berlin. Foto: Stella Pictures
BRUNO: Sasha Baron Cohen som Bruno under premieren i Berlin. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Filmen er jo egentlig ikke om Østerrike i det hele tatt. Selvsagt var det en del klisjeer der, men det ville vært like morsomt med en engelskmann eller en amerikaner. Kanskje det gjør Østerrike litt berømt en liten stund, sa Sabine Doods etter å ha sett filmen i Wien.

- Dette kan jo kanskje bidra til at folk blander Østerrike med Australia og minne om at Hitler var fra vårt land og ikke Tyskland, sier Arthur Machac til Reuters. Machac mente at filmen var ganske så gjennomsnittlig og ikke så veldig støtende overfor Østerrike.

MOTE?: Den homofile motegale reporteren Bruno i en elegant drakt. Foto: Stella Pictures
MOTE?: Den homofile motegale reporteren Bruno i en elegant drakt. Foto: Stella Pictures Vis mer