Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Østfrontens kjemper

De tolv kom i ly av Internasjonalen.

UT PÅ TUR: 12 medlemmer av Siv Jensens parti dro til byens østfront for å se på tilstandene, dessverre regnet det og det var intet nytt å melde. Men, neste gang kanskje? Foto: Øistein Norum Monsen
UT PÅ TUR: 12 medlemmer av Siv Jensens parti dro til byens østfront for å se på tilstandene, dessverre regnet det og det var intet nytt å melde. Men, neste gang kanskje? Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Kommentar

Bergen (Dagbladet):

De kom om kvelden. De var kringsatt av fiender. De var pent kledde i flokk og følge. De kom ikke til sine egne i en innleid buss, de våget ikke å reise kollektivt. Ruter er livsfarlig. Det er naivt å tro noe annet. Verden brenner, det regner.

Ei dame, litt annet utseende enn de 12 i bussen, går med en bærepose fra butikken. Hva har hun i den? Kniver? Steiner? Granater? Svenske kjøttboller? Abba-kassetter?

En mann haster forbi? Hvorfor løper ham? Skal han hjem for å ta på seg en slåsshanske? Er han en gjengleder? Skal han besøke uglene i mosen?

Okay, men her må de ansvarlige ta grep, de ansvarlige fra andre strøk av hovedstaden, de tar grep. Her kommer guttemusikken med Tybring og noen damer. De kommer for å se, de kommer for å hjelpe, de kommer for å bekrefte fordommene. De er langt hjemmefra, minst i nærheten av Malmö eller Aleppo, nei, unnskyld. De er på tur i den delte byen, den farlige byen i retning Tveita, Vestli og Stovner. Og de tenker:

«Nå skal dere få se alle dere naive venstrevridde tullinger hvem som har rett». Pokker, det hele regner bort. Det er ikke horder med steinkastere eller ungdommer som brenner biler, hus og hjem. Roper Allah mot bussen som ikke akkurat er fra hvite busser. Mer en slags charterbuss i fordommer til østkanten for å se. Men, nei. Ruter ble ikke et ess i ermet for denne gjengen, vi snakker heller svarteper.

De 12 i bussen, fra det ene partiet som sitter i regjering, måtte reise hjem uten blåveiser, kuttskader og redsel.

Neste gang de 12 utvalgte skal bli kjent med denne delen av byen så kan de enten kontakte Oslo-losen eller den ordentlige østkantenlosen, Jan Bøhler. Begge, og særlig Arbeiderpartiets Bøhler, kan fortelle mye nyttig og lærerikt om hva som skjer i de strøkene av byen få politikere og pressefolk bor. Slik vi leser Bøhler er han ingen jatter som forsøker å skyve fakta under teppet, men å ta en liten buss? Hva i alle dager er vi omgitt av i 2018?

Dette nedtegnes i Bergen. Det blåser ute, det er Nordiske mediedager og vi får inn en e-post fra et forlag som forteller at nå er det også stor suksess i Norge med den svenske boka «Omgitt av idioter», skrevet av Thomas Eriksons. Omgitt av idioter, ja, vi kan så si. Mediedagene i Bergen er vel også et egnet sted for idioter i alle pris – og vektklasser. FAKE NEWS-DAGENE. Vi reiser forresten videre, deretter til Odda for å være med på «Jernrosa», en politisk litteraturfestival.

PS: Vi gjentar: De 12 i buss, de kom ikke til sine egne. De 12 folkevalgte. De som skulle se og lære, men som reiste hjem tidligere for å være klare til å rake løv i hagen 1. mai. Ha-ha-ha-ha-ha-ha.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media