KOMMENTARER

Østfrontens kjemper

De tolv kom i ly av Internasjonalen.

UT PÅ TUR: 12 medlemmer av Siv Jensens parti dro til byens østfront for å se på tilstandene, dessverre regnet det og det var intet nytt å melde. Men, neste gang kanskje? Foto: Øistein Norum Monsen
UT PÅ TUR: 12 medlemmer av Siv Jensens parti dro til byens østfront for å se på tilstandene, dessverre regnet det og det var intet nytt å melde. Men, neste gang kanskje? Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Bergen (Dagbladet):

De kom om kvelden. De var kringsatt av fiender. De var pent kledde i flokk og følge. De kom ikke til sine egne i en innleid buss, de våget ikke å reise kollektivt. Ruter er livsfarlig. Det er naivt å tro noe annet. Verden brenner, det regner.

Ei dame, litt annet utseende enn de 12 i bussen, går med en bærepose fra butikken. Hva har hun i den? Kniver? Steiner? Granater? Svenske kjøttboller? Abba-kassetter?

En mann haster forbi? Hvorfor løper ham? Skal han hjem for å ta på seg en slåsshanske? Er han en gjengleder? Skal han besøke uglene i mosen?

Okay, men her må de ansvarlige ta grep, de ansvarlige fra andre strøk av hovedstaden, de tar grep. Her kommer guttemusikken med Tybring og noen damer. De kommer for å se, de kommer for å hjelpe, de kommer for å bekrefte fordommene. De er langt hjemmefra, minst i nærheten av Malmö eller Aleppo, nei, unnskyld. De er på tur i den delte byen, den farlige byen i retning Tveita, Vestli og Stovner. Og de tenker:

«Nå skal dere få se alle dere naive venstrevridde tullinger hvem som har rett». Pokker, det hele regner bort. Det er ikke horder med steinkastere eller ungdommer som brenner biler, hus og hjem. Roper Allah mot bussen som ikke akkurat er fra hvite busser. Mer en slags charterbuss i fordommer til østkanten for å se. Men, nei. Ruter ble ikke et ess i ermet for denne gjengen, vi snakker heller svarteper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer