Mannegruppa Ottar

Ottar-medlemmer anmeldes

Navngitte medlemmer av Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar blir politianmeldt for trusler og grove utsagn.

ANMELDES: Enkeltmedlemmer fra den omstridte Facebook-gruppa Mannegruppa anmeldes av blogger Ingrid Jackson. 
ANMELDES: Enkeltmedlemmer fra den omstridte Facebook-gruppa Mannegruppa anmeldes av blogger Ingrid Jackson.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Navngitte medlemmer av Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar blir politianmeldt for trusler og grove utsagn.

20 år gamle Ingrid Jackson har blitt utsatt for hets, og det har fortsatt etter at hun sto fram i VG med saken.

Fortsetter hetsingen

– De har ikke stoppet hetsingen av meg. De finner hele tiden nye ting å ta meg på. Nå har de funnet bloggen min og ting jeg har gjort på internett før. De legger det fortsatt ut i gruppa si og synes det er hysterisk. De hetser og mobber utseendet mitt, sier Jackson til TV 2.

Hun forteller at hun torsdag går til politiet og leverer anmeldelser.

– Da anmelder jeg hver enkelt som har skrevet grove trusler og stygge utsagn som ikke er greit i det hele tatt. Det er alvorlig, ikke bare for meg, men også for andre jenter, sier hun.

Mannegruppa Ottar har de siste dagene fått betydelig negativ omtale på grunn av hets mot unge jenter. Blogger Sophie Elise Isachsen er en av dem som har vært i klinsj med gruppa. I går ble hun rådet av politiet til å slette et blogginnlegg hvor hun kritiserte gruppa av hensyn til egen sikkerhet.

Tidligere denne uka ble det kjent at Mannegruppa Ottar hadde samlet inn 180. 000 kroner til Barnekreftforeningen som takket nei fordi de ikke ville assosieres med gruppa.

Mister medlemmer

Den lukkede Facebook-gruppen har mistet 12.000 medlemmer på ett døgn etter at skjermdumper fra kommentarfeltet begynte å florere på nettet. Det var etter at Ingrid Jackson oppfordret sine mannlige venner til å melde seg ut av den mannssjåvinistiske gruppa at det virkelig tok av.

Medlemmer av gruppa svarte blant annet med å poste en rekke uttalelser om 20-åringen, som blant annet oppfordret til voldtekt av henne og en 13 år gammel jente.

Administrator Kay Erikssen har imidlertid ikke planer om å legge ned Mannegruppa.

– Nei, vi kommer ikke til å legge ned gruppa. Vi gjør gode ting også, men det kommer bare ikke fram i mediene. Når jeg hører hva Isachsen sier så er jeg helt enig i at det er straffbart. Trusler er selvsagt ikke lov, sier Erikssen til TV 2.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer