Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ottars argumenter

DE FLESTE

har fått med seg at Kvinnegruppa Ottar og Kirkens Bymisjon er uenige i hvorvidt kriminalisering av menn som kjøper sex er et lurt tiltak.

Men i Dagbladet 28. november har Ottars Ane Stø et innlegg jeg hadde håpet jeg slapp å se. Ane Stø beskylder Kirsten Frigstad spesielt og Bymisjonen generelt for å ønske at kvinnene blir værende i prostitusjonen. Vårt motiv skal etter sigende være profittbegjær. Ingen prostituerte - ingen jobb.

Samme type argumentasjon har Liv Jessen ved Pro-senteret vært utsatt for over lang tid.

De av oss som har jobbet på gata og som kjenner mange av disse kvinnene som enkeltpersoner og ikke som en ansiktsløs stereotyp gruppe, hadde gjerne mistet jobben på et slikt grunnlag. Vi har ingen problemer med at Ottar er for kriminalisering av menn som kjøper sex. Men de siste ukene har debatten dreid seg mer og mer om debattantene og mindre og mindre om hva vi er uenige om. Det er lite konstruktivt.

HVA PERSONLIGE

relasjoner kan bety for dogmatiske standpunkt vet Bymisjonen mye om. Vi vil derfor fortsette å argumentere for de politiske og sosiale løsninger vi tror på. Ottar vil aldri klare å nøytralisere verken Kirsten Frigstad eller Bymsisjonen ved å mistenkeliggjøre våre motiver. Til det er disse kvinnenes liv så mye viktigere for oss enn Ottars behov for å lage fiendebilder av alle som mener noe annet enn de selv.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media