Ottersens nye hjertebarn

For en måned siden møtte skuespiller Anne Marie Ottersen for første gang sitt fadderbarn Fatou Diop (11) i Senegal. I går ble det et hjertelig gjensyn.

TOUGUE (Dagbladet): Men språktrøbbel fikk Otters til å love: «Nå skal jeg lære meg fransk!»

- Det er så godt å være tilbake her. Så kjekt det er å se deg, Fatou.

Jeg må lære meg fransk. Vi har så mye å snakke om, sier skuespiller Anne Marie Ottersen. For henne ble gårsdagens direktesendte tv-sending fra Tougue i Afrika en ekstra sterk opplevelse.

Ottersen er nemlig fadder til en av jentene i den lille landsbyen. Og 11-åringen strålte over å få møte sin faddermamma igjen. Ottersen var i Tougue for en måned siden for å besøke Fatou for første gang. Den gang overnattet hun i to døgn sammen med familien i deres stråhytte og fikk lære afrikansk kokekunst av Fatous familie.

Sterkt møte

- Se, her er bilder av oss fra forrige gang jeg var her, smilte Anne Marie og åpnet kofferten. Brått var den 3 x 3 meter store hytta full av Fatous familie og bestevenner. Deretter var det førjulsutdeling av gaver fra Anne Marie og hennes familie i Oslo.

I hele går var Fatou hedersgjest under bistandsorganisasjonen Plans direktesendte fadderaksjon på TV2, en historisk direktesending fra en av Afrikas fattige landsbyer.

Medbrakt strømaggregat og tv-utstyr fra Norge er testet ut i ei uke. I går var nervene på høykant hos Plan-sjef Sandro Parmeggiani og produsent Stein Roger Bull.

- Før sending var jeg så nervøs at jeg skalv. Nå er jeg bare utrolig glad, sa Parmeggiani etter at tv-lampene i trærne (!) var skrudd av for siste gang, og kapellmester Frode Alnæs hadde pakket kofferten.

Festet i natt

I natt kunne de feire en vellykket sending med storslagen fest under afrikansk stjernehimmel.

På det eksotiske nachspielet deltok både Morten Abel, Maria Mena, Mari Boine, Nils Johan Semb, Frode Alnæs, Anne Marie Ottersen og Eva Joly, som også deltok i tv-sendingen. Under festen underholdt afrikanske musikere de norske kjendisene.

Men for Ottersen var det nye møtet med Fatou kveldens store beholdning.

- Jeg er glad for at du kom tilbake, forklarte 11-åringen, som foreløpig ikke har fått noen skolegang. Tv-aksjonen i går kan bidra til å bygge en skole i Tougue.

I dag reiser Anne Marie tilbake til Norge, full av inntrykk og klar for den franske skolebenken.

DRØMMEMØTE: Skuespiller Anne Marie Ottersen viste fram bilder til fadderbarnet Fatou (nærmest til venstre). Dermed ble huset fylt opp med familie og venner.