Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Otto Jespersen spiller sjefen fra helvete i ny tv-serie

- Bensinstasjonen er hans lille univers.

STRENG SJEF: Otto Jespersen spiller rollen som streng sjef på en nedleggingstruet bensinstasjon i ny tv-serie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STRENG SJEF: Otto Jespersen spiller rollen som streng sjef på en nedleggingstruet bensinstasjon i ny tv-serie. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet kan i dag bringe nyheten om at Otto Jespersen dukker opp i prime time sendetid med hovedrollen i en av høstens store komisatsinger på TV2.

Serien «Nattskiftet» skal gå over 12 episoder, og handler om tre menn som jobber nattskift på en nedleggingstruet bensinstasjon.

Drømmer om campingferie Jespersens rolle i «Nattskiftet» er stasjonssjefen Georg. Han er skilt, har en sønn på ti år og en mor som er seniormedlem i kvinnegruppa Ottar.

- Georg har nok litt problemer med å forholde seg til den virkelige verden, sier Jespersen til Dagbladet.

- Bensinstasjonen er hans lille univers. Den går dårlig økonomisk, men Georg prøver så godt han kan å holde hjulene i gang, og være en god sjef.

Men det er ikke alltid like lett.

Dagbladet var tilstedet på den tiende innspillingsdagen, og kan fortelle om en eksentrisk stasjonssjef som neppe ville fått stjerne i boka hos arbeidstilsynet.

NATTSKIFT: John Brungot, Otto Jespersen og Mats Eldøen har hovedrollene i høstens komisatsing på TV2.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NATTSKIFT: John Brungot, Otto Jespersen og Mats Eldøen har hovedrollene i høstens komisatsing på TV2. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Blant annet trekker han de ansatte i lønn, og setter pengene i et feriefond.

- Georg drømmer om ta med de andre ansatte på ferie til Sverige, skjønner du. Og for å få råd til det må han trekke Olav i lønn, forteller Jespersen.

Olav spilles av John Brungot, som også blir å finne sammen med Jespersen i sketsjeprogrammet «Nårje» denne våren.

Strammere, spissere, mørkere «Nattskiftet» er basert på den islandske suksesserien «Næturvaktin», der den nåværende ordføreren i Reykjavik, Jon Gnarr, spiller hovedrollen.

- Vi likte den islandske serien veldig godt. Tre pussige typer i et lukka og litt dystert univers - det gir et stort potensial for å lage god humor, sier Jespersen.

Sammen med regissør Magnus Martens har de tre skuespillerne både fornorsket og formørket manuset.

- Bortsett fra navnet og at det skjer på en bensinstasjon, vil jeg si at manuset er totalt forandra. Noe av materialet var utdatert, og det var mye intern islandsk humor som ikke ville fungert på et norsk publikum, sier han.

- Bare å kjøre på Mats Eldøen, kjent fra Max Manus, spiller rollen som den tidligere medisinstudenten Daniel i «Nattskiftet». Eldøen er enig i at de har gjort gode endringer i det islandske manuset.

 UNDER INNSPILLING: «Nattskiftet» er basert på en suksesserie fra Island. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UNDER INNSPILLING: «Nattskiftet» er basert på en suksesserie fra Island. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Vi har strammet det opp, spissa det og gjort det mørkere. Rett og slett skrudd opp volumet, sier han.

- Men selv om det er mye småkonflikter vil jeg heller si at «Nattskiftet» handler om håp og drømmer, mener Brungot.

- De er tre typer som skulle ønske de var et annet sted. Det er et fint manus, og nå er det bare å kjøre på så blir dette veldig bra, sier han.

NEDLAGT: Innspillingsstedet er en nedlagt Statoilstasjon på Minnesund.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NEDLAGT: Innspillingsstedet er en nedlagt Statoilstasjon på Minnesund. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!