Out of Time

Litt usannsynlig i film noir-stil.

FILM: Carl Franklins nye thriller har mye stil. Film noir-stemningen kler de røde, fuktige solnedgangene i det sørlige Florida. Latino-jazzen understreker den litt sløve, sexy atmosfæren.

Men storyen? I «Out of Time» tar intrigen så mange kunstige omdreininger at det blir for mye for en film noir; den grenser mot en litt for anstrengt action-thriller.

Denzel Washington spiller politimester i en småby. Han har et hett forhold til en gift kvinne (Sanaa Lathan). Dessverre viser det seg at hun lider av uhelbredelig kreft. For å skaffe penger til dyr, alternativ behandling i Sveits «låner» han beslaglagte bevispenger fra en narkosak. Unødvendig, viser det seg, for elskerinnen og hennes brutale ektemann omkommer i en husbrann, som åpenbart er påtent. De tjuvlånte pengene brenner angivelig også opp.

En livspolise på én million dollar viser seg å ha politimesteren som eneste begunstigede arving, og sporene begynner å peke umiskjennelig i hans retning. Det gjør ikke saken mindre intrikat at hovedetterforskeren er hans kone (Eva Mendes), som akkurat er i ferd med å bli hans ekskone.

Her er det så lesset med dobbeltspill, bedrag og sexy damer med skjulte motiver at filmen vanskelig klarer å løfte seg opp på noe troverdig spenningsnivå. Man aner jo at det kommer til å ende som i en middels detektime - rettferdig og happy - men man sitter ikke akkurat på nåler underveis.