Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Outkast-gigant til Øyafestivalen

Big Boi til Norge for første gang på ni år.

KOMMER TIL ØYA: Big Boi fra Outkast står på scenen i Middelalderparken neste sommer. Foto: Taylor Hill/Getty Images/AFP/Scanpix
KOMMER TIL ØYA: Big Boi fra Outkast står på scenen i Middelalderparken neste sommer. Foto: Taylor Hill/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

||| I februar 2001 stod Outkast på scenen i Oslo Spektrum, da som oppvarmere for Eminem. Allerede den gangen var duoen fra Atlanta, Georgia et stort hip hop-navn, og siden da har de fått en ytterligere statusheving gjennom hits som «Hey Ya» og «The Way You Move».

Nå har Big Boi et soloalbum på gang, og i august til neste år står han på scenen i Middelalderparken.

Soloalbum rundt hjørnet
Pressetalsmann Jonas Prangerød er svært fornøyd med å ha sikret seg kontrakt med 34-åringen.

- Outkast har vært et av de viktigste navnene innen denne sjangeren i det tiåret som snart er over. Både «Stankonia» og «Speakerboxx/The Love Below» kommer høyt oppe på listene når kritikerne kårer de beste albumene fra 2000-tallet, sier Prangerød.

Big Bois soloalbum «Sir Luscious Left Foot: The Son of Chico Dusty» har vært utsatt en rekke ganger, men sies nå å være rett rundt hjørnet. Flere låter har lekket ut på nett, og førstesingel «Royal Flush» kom allerede i mars 2008.

Satser bredt
Øyafestivalen har også tidligere hatt store hip hop-navn på plakaten, men Big Boi er definitivt blant de større.

- Vi har de siste fem årene satset ganske bredt, og forsøkt å dytte på grensene litt sjangermessig. Vi ønsker bare å servere kvalitet, og er trygge på at musikkelskere også kommer til å bli begeistret denne gangen, sier Prangerød.

Det er ikke bekreftet hva slags liveoppsett Big Boi kommer med til Oslo. De siste årene har flere store hip hop-artister lagt ut på turné med fullt band.

- Vi så jo for eksempel Jay-Z, som kom til Norge med en stor produksjon. Hvis Big Boi skal videreføre en del av Outkast-soundet, blir jeg ikke overrasket om han tar med seg et band, sier Jonas Prangerød.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media