Outsider-favoritt til topps i Melodi Grand Prix

Lars A. Fredriksen med «All I Ever Wanted Was You» vant den norske Melodi Grand Prix-finalen i kveld.

- Vi takker folkejuryen. Jeg ble skremt da jeg så nullene rulle inn i begynnelsen, sa en glad Lars Fredriksen da spenningen var utløst.

  Den 27 år gamle teologistudenten varslet at videre feiring skulle skje sammen med kona Trine-Lise og venner.

Bettan nr 2

Dessuten skrøt han av sin skarpeste konkurrent - rutinerte Elisabeth Andreassen, som ble nummer 2:

  - Det er en ære å konkurrere mot Elisabeth. Hun har gått rundt og gitt gode råd og oppmuntring til oss andre, sa Fredriksen etter showet.

  David Eriksen og Per Kristian Ottestad skrev teksten til den norske Grand Prix-vinneren, mens Eriksen alene har ansvaret for melodien.

Finale

Etter mye virak kunne Lars A. Fredriksen - en sanger med bakgrunn fra Oslo Gospel Choir - forlate NRK-studioet og begynne å tenke på den internasjonale Grand Prix-finalen i Birmingham 9. mai.

  Grand Prix-finalen på TV er både elsket og hatet. I kveld kunne de som tilhørte første kategori benke seg i sofaen med pizza, brus og volumet på topp.

 Samtidig kunne hjemmepublikummet gi sin stemme via telefonen etter å ha hørt gjennom finalistene med megetsigende, friske titler som «På do», «Bare du og jeg» og «Nam nam». Stemmene ble talt opp sammen med fagjuryens stemmer.

Favoritter

Hurraguttene Rune Gokstad og Øystein Bache bandt TV-programmet sammen, hvor både kjente og til nå helt ukjente artister deltok.

  På forhånd var det knyttet store forventinger til svorske Elisabeth «Bettan» Andreassen, som ladet opp før finalen sammen med barna Nora (11 måneder) og Anna (snart 3 år). Hun ledet lenge i avstemningen, men tilslutt ble hun altså forbigått og endte som nummer to.

  Blant favorittene på forhånd var også vinneren - teologistudent og gospel-solist Lars Fredriksen - ofte nevnt.

  Nytt av året var at artistene kunne velge hvilket språk de ville synge på. I de internasjonale finalene i Melodi Grand Prix må artistene derimot synge på sitt morsmål.

(NTB)

VANT:</B> Elisabeth Andreassen skal til Birmingham og synge for Norge.