Outsideren

IMAX-sjef og filmprodusent Terje Kristiansen vil satse pengene sine på gråmarkedet.

Hvis du var Kinosjef

- Kan jeg satse på mine egne IMAX-filmer? Nå kommer jo dinosaurfilmen «T-Rex», den kommer til å gjøre det bra, sier IMAX-sjef Terje Kristiansen. Men i Kinosjefkonkurransen står ikke IMAX' på innkjøpslisten denne sesongen.

- Får jeg ikke gamble på min egen suksess? I så fall satser jeg 25% av investeringsmillionene mine på det unoterte markedet, sier Kristiansen - som selv har fått kronene til å formere seg ved å lage en liten mengde film selv.

- Hvilke av vårens filmer ville du kjøpt inn?

- Jeg dropper «Pokémon», den kan andre vise. Derimot vil jeg ha «Erin Brockovich , sier Kristiansen - og «Being John Malkovich. Selv om denne er dyr, er dette en «must-see»- som kritikerne må juble over. Men den må lanseres riktig, sier han. Kinosjefen har nå brukt 1,6 millioner

- Vil du ha Oscar-filmene «Topsy-Turvy» og «Sneen på Sedertrærne» på reportoaret ditt?

- Sedertreet vil jeg ha. Den er en «Dark horse».

- Hest-hva-for noe?

- Jo, Julia Roberts er opplagt - «Mission To Mars» er mainstream. Dessuten er sedertrærne en runner-up, for dem som vil «oppdage» en film selv i påsken, sier Kristiansen.

Støtter norsk

Og så må jeg satse litt smalt, sier han - og legger skarve 25 000 kroner i den norske filmen «Bryllupet». Billig er den i allefall.

- I disse tider hvor norske filmer lider av egne gigantomaniske tenkning - må støtte norsk film med håp og pliktfølelse.Kanskje vi en gang kan glede oss over norsk film igjen, sier Vibeke Løkkebergs ektemann om vårprogrammet på hans Kinosjef 2000.