Outsiderne

Bob Mørk er ikke Idols beste barn. Tobarnspappaen ble kastet ut fra internatskole da han var 17 år.

-  Jeg begynte på idrettsgymnas da jeg var 15. Kom på internatskole, men ble kastet ut da jeg var 17 på grunn av fyll. Jeg passet ikke helt inn, sier Bob Mørk (25).

Sørlendingen har kjempet seg til Idol-semifinale mot alle odds. Mens andre har gått til sangpedagog i flere år, kan Bob bare skryte av to kvelder på karaoke-bar i beruset tilstand. Og litt synging i dusjen. -  Men jeg har en bra kurve. Jeg sang mye bedre i Sandvika enn på audition, sier han.

Kveldens siste sanger har to sønner fra tidligere forhold, på fire og fem år. De bor på Senja i Troms. Den lange avstanden fra Kristiansand bidrar til at Bob ser barna sine altfor sjelden. Men tobarnsfaren mener livets prøvelser har gjort ham sterkere.

-   Jeg har lært meg til å bli mer selvstendig og tøffere. Jeg blir ikke skuffet om jeg ikke går videre i Idol, sier han.

Det samme mener Iselin Maria Andresen.

Haugesundsjenta fikk en del oppmerksomhet da hun ble kalt «søplehue» av Idol-dommer Tor Milde.

-  Jeg visste hva jeg gikk til, og bryr meg ikke noe om det. Tor Milde har jo aldri snakket med meg, sier hun.

-  Tone-Lise kommanderte deg i tillegg til å ta ut piercingen av leppa!

-  Mamma har mast om det i mange år. Da Tone-Lise sa det, fikk jeg en bekreftelse på at det var flere som mente det. Men jeg lar meg ikke overtale til alt.

-  Jeg tar ikke på meg rosa ballkjole og synger «My Boy Lollipop».

NAVNEBYTTE: - Jeg heter egentlig Jan Kenneth Jørgensen, men jeg synes det var litt kjedelig, så jeg tok min mors etternavn og byttet til Bob Mørk , sier Bob Mørk. Her sammen med Iselin Maria Andresen.