«Øv på instrumentet ditt, idiot, Ikke drep noen.»

Slayers Kerry King liker ikke norsk black metal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TROMØY: (Dagbladet.no): Det er ikke bare, bare å turnere. Da trashmetal-legendene i Slayer var på vei inn til Arendal fra Oslo for å spille på Hovefestivalens største scene i dag, måtte de kjøre fort, fort, fort for å rekke konserten. Så fort, faktisk, at sjåføren ikke så fartsdumpen i veien. Dermed sto ambulansen og ventet da Slayer ankom Hove.

Gitarist Kerry King er heldigvis uskadd.

- Jeg så dumpen og var forberedt, sier han.

- Det var derimot ikke turnémanageren vår.

Slayer har besøkt Norge flere ganger de siste årene, sist før jul som headlineren av Unholy Alliance-turneen sammen med Lamb of God, In Flames og Children of Bodom.

Kerry King liker seg i Norge, og sier han begynner å kjenne Oslo. Likevel har han slett ikke noe til overs for norsk black metal.

- Norsk black metal er en haug med dritt. Det er i hvert fall slik det fremstår for meg. Jeg skjønner ikke hvorfor folk må drepe hverandre for liksom å være et bedre band. Gå hjem og øv på instrumentet ditt, idiot, bli bedre på egenhånd, ikke ta livet av noen. Jeg vil ikke at ungdom skal se opp til meg fordi jeg har drept noen, det er fullstendig misforstått. Det er meningen at band skal være venner, sier King.

I fjor var det tjue år siden Slayer slapp klassikeren «Reign in Blood». I løpet av de årene har bandet klart å forbli kompromissløse. I 2006 kom også sisteskiva «Christ Illusion», som fikk terningkast fire i Dagbladet.

SOLBRILLER: Kerry King tok faktisk av seg solbrillene i løpet av intervjuet på Hove i dag. Foto: Eirik Urke
SOLBRILLER: Kerry King tok faktisk av seg solbrillene i løpet av intervjuet på Hove i dag. Foto: Eirik Urke Vis mer

- Hvordan har Slayer klart å holde seg på topp gjennom alle disse årene?

- Vi har ikke drept noen, det er sikkert, sier King og flirer høyt.

- Nei, jeg tror vi var heldige. Da vi begynte å spille spilte vi slik vi ville. Og i løpet av årene har vi ikke trengt å forandre oss for å få folk til å like musikken vår. Det er sånn de bandene jeg er fan av opererer og jeg det er slik jeg vil at fansen skal se på oss. Trikset er å bruke inspirasjonskildene slik at ingen merker at du har brukt dem, sier King.

- Det handler om å lære å bruke heltene sine på en bra måte.

Kerry King forteller at han selv er fan av flere av bandene som åpenbart er inspirert av Slayer. Selv om han sjelden lar seg inspirere av dem.

- Haha, det ville jo vært å plagiere seg selv!

Likevel er han opptatt av å behandle de unge bandene ordentlig.

- Da vi var unge var det mange av de andre bandene, særlig W.A.S.P, som behandlet oss som dritt. Det var ikke noe ordentlig grunn til det, jeg vil aldri bli slik, sier han.

- Dere har holdt på i mange år nå, hvor lenge tror du at dere kan fortsatte å turnere?

- Jeg vet ikke. Vi spilte på Ozzfest sammen med Judas Priest. De hadde akkurat hatt gjenforening med Rob Halford. Jeg så at de kunne holde på fortsatt, selv om jeg så at de var blitt utrolig gamle. Hehe. For oss kommer det jo an på hvor lenge vi kommer til å gi ut plate,r og hvor lang tid det kommer til å ta mellom hver plate, mener King.

- Hvis vi bruker nye fem år til neste plate, blir det sannsynligvis vår siste plate, sier han.

- Men det er ikke det jeg planlegger å gjøre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer