Over 1 000 klager til NRK etter omstridt Skavlan-intervju

- Aldri opplevd så mange klager til Kringkastingsrådet.

MANGE MENINGER: Flere enn 1 000 klarger har kommet inn til NRK etter at Skavlan ble sendt fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MANGE MENINGER: Flere enn 1 000 klarger har kommet inn til NRK etter at Skavlan ble sendt fredag. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Fredrik Skavlans intervju med Sverigedemokraternes langtidssykemeldte leder, Jimmie Åkesson, fredag, har gitt Kringkastingsrådet 1 000 klager.

Skavlan stilte Åkesson en rekke kritiske spørsmål, blant annet om partiets uttalelser om å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring i Sverige.

- Aldri opplevt så mange - Det renner inn hele tiden. Jeg har aldri vært med på så mange klager i mine seks år i Kringkastingsrådet, og jeg tror ikke det har vært så mange noen gang, sier rådssekretær Erik Berg-Hansen til VG.

- Det er kampanjepreget, men det er ekte engasjement, og det er veldig mye.

Under intervjuet med Fredrik Skavlan fortalte Åkesson om fraværsperioden, hvordan han går på antidepressiva og har grått seg i søvn fordi han ikke får sove - før Skavlan begynte å stille flere kritiske spørsmål om det omstridte partiets politikk.

Han spurte blant annet om SD fortsatt vil gå inn for å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring, og viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer tilknyttet partiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.