Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Over 100 000 ville se Galinas liv som sexarbeider

Insider doblet seertallene.

FRAMTIDSDRØMMER: I dokumentaren, som ble vist på MAX, forteller Galina om drømmene hun har for framtida. Hun ønsket å kunne skape en bedre framtid for seg selv og sin familie i Bulgaria. Foto: Insider på MAX.
FRAMTIDSDRØMMER: I dokumentaren, som ble vist på MAX, forteller Galina om drømmene hun har for framtida. Hun ønsket å kunne skape en bedre framtid for seg selv og sin familie i Bulgaria. Foto: Insider på MAX. Vis mer

Gårsdagens episode av dokumentarprogrammet Insider hadde dobbelt så stort publikum som forrige episode.

125 000 seere fikk med seg dokumentaren der bulgarske Galina Sandeva (28) forteller om livet som sexarbeider i Norge. Sandeva ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia i Oslo 17. desember i fjor.

Ifølge Hanne McBride, mediesjef i Discovery Networks Norway, blir Insider gjennomsnittlig sett av 82 000 mennesker, inkludert opptakstall. Forrige ukes episode ble sett av 58 000.

- 125.000 er gode tall for Insider. Galina-saken har fått mye oppmerksomhet i mediene, og det er naturlig at seerne er interessert i denne episoden, sier McBride.

Vist etter morens ønske
Programmet, som ble vist på kanalen Max, viste opptak og intervjuer med Sandeva innspilt over en periode på åtte måneder. Sandeva møtte TV-teamet mellom ti og femten ganger, og fortalte om prostitusjonsmiljøet i hovedstaden under forutsetning om full anonymitet.

Ifølge Hanne McBride var den umiddelbare reaksjonen i redaksjonen etter drapet på Sandeva at materialet de satt på måtte skrinlegges.

Etter å ha vært i kontakt med Sandevas mor og hennes bistandsadvokat, og forelagt dem opptakene, gjorde redaksjonen en ny vurdering og valgte likevel å sende programmet. Riktignok i en annen form enn opprinnelig planlagt, men premisset om å få et innblikk i det lukkede gateprostitusjonsmiljøet besto.

 BLE FULGT AV DOKUMENTARTEAM: Sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble drept i Oslo den 16. desember i fjor. I månedene før drapet hadde et TV-team fra kanalen MAX fulgt 28-åringen i forbindelse med en dokumentar om gateprostitusjonsmiljøet i hovedstaden. Foto: Insider på MAX.
BLE FULGT AV DOKUMENTARTEAM: Sexarbeideren Galina Sandeva (28) ble drept i Oslo den 16. desember i fjor. I månedene før drapet hadde et TV-team fra kanalen MAX fulgt 28-åringen i forbindelse med en dokumentar om gateprostitusjonsmiljøet i hovedstaden. Foto: Insider på MAX. Vis mer

- Moren uttrykket et ønske om at det norske folket likevel burde få se denne versjonen av datteren, for det er slik hun framstår i våre opptak moren selv husker henne, sier McBride.

Ville åpne butikk i hjemlandet
Dokumentarteamet fulgte Galina Sandeva i flere ulike situasjoner, både på jobb og privat. Hun var blant flere jenter som reiste fra byen Dobrich i Bulgaria for å selge sex i Norge.

Ifølge Camilla Wiermyhr, som er bistandsadvokat for Sandevas mor, var planen hennes å arbeide som prostituert i en kort periode før hun skulle tilbake til Bulgaria.

- Hun arbeidet som prostituert i en kort periode, og det var et mål og en mening bak det. Hun var snart ferdig og så fram til å slå seg til ro i hjemlandet og starte en butikk eller en frisørsalong. Hun hadde framtidsplaner, men de ble det aldri noe av, sier Wiermyhr.

Til Dagbladet sier Wiermyhr at de vurderte det som mer positivt for Sandevas ettermæle å vise Insider-dokumentaren, enn å la være.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media